Mie nu-mi place să mi se facă poze. Arareori mă mulţumeşte cum ies în ele, nu sunt nici vreo miss ceva şi deloc fotogenică şi există doar vreo doi ori trei oameni care mi-au făcut poze mişto în viaţa asta, parte şi pentru că mă cunosc suficient de bine încât să fiu chiar eu în pozele alea. Restul celor reuşite le pun pe seama norocului.

Cum particip destul de mult la evenimente la care se produc kile de poze, făcute cu te miri ce telefon, mă trezesc uneori în situaţia de a mă deztăgui ori chiar a solicita fotografilor de ocazie să scoată naibii pozele în care cine ştie cum sunt prinsă. Apropo, e de bun simţ să nu pui poze cu alţii în ipostaze în care ţie nu ţi-ar plăcea să apari. În principiu, mi se pare şi o încălcare a initimităţii, dar asta e un alt subiect.

Taman pentru că simpatizez aşa de tare cu nepublicarea ipostazelor nefericite în care poţi surprinde o persoană, mi se pare genială ideeea de promovare pe care au avut-o cei de la Del Campo Nazca Saatchi & Saatchi pentru berea Norte, şi anume Photoblocker. Voila de vedeţi cum funcţionează:

Practic, e un recipient pentru răcit berea, branduit, desigur, căruia i-a fost adăugată proprietatea de a bloca bliţurile aparatelor foto, bliţuri fără de care ceea ce se întâmplă la club rămâne naibiului la club!

Mi-a plăcut foarte foarte tare ideea şi cred că o să aibă succes la public. Probabil la noi n-o să apară fiindcă vedetelor autohtone le place la nebunie să pozeze prin cluburi, în ipostaze mai mult sau mai puţin decente dar, cu siguranţă, suficient de scandaloase pentru a oferi un subiect tabloidelor. Chiar şi atunci când nu există nici un subiect!

PS între timp m-am documentat şi am aflat că ar exista şi un spray care are proprietăţi de genul ăsta şi că ar merge folosit mai ales de şoferi pentru ca aparatele foto ale radarelor să nu le poată înregistra numărul. Mie mi se pare mai utilă ideea celor de la Norte, dar asta e pentru că bere mai beau dar de condus, până acum, niciodată :)

Share: