December 14

Cinci lucruri pentru blog

Claudia mă provoacă să spun care sunt cinci lucruri pe care intenţionez să le fac cu şi pentru blogul meu, chestie care m-a pus întrucâtva pe gânduri, fiindcă eu nu am şi nu am avut nici o strategie, dincolo de conţinut.

Cam am început să scriu pe un blog, acum mai bine de cinci ani, vedeam toată treaba asta ca pe un soi de jurnal online, un loc pentru micile păţanii, observaţii şi poveşti din jurul meu. Mai târziu, când m-am mutat de pe 360 pe blogspot, acolo unde oricine putea citi fără să se logheze, am fost un pic mai atentă la ce scriu. Lucram la mogul pe vremea aia şi aveam grupul meu de “fani” despre care ştiam că ar răstălmăci orice spun pentru a intra în diverse graţii – daps, lumea e mică, chestiile se află! :)

printreranduri e şi mai diferit, pentru că între timp am învăţat lucruri despre blogging, başca, între timp, m-am trezit că sunt percepută (şi) ca blogger, ceea ce a făcut ca responsabilităţile să crească. Nu cred că sunt cinci rezoluţii legate de asta, dar să vedem…

1. De fiecare dată când prezint un produs sau serviciu încerc să ofer şi cititorilor experienţa proprie cu produsul sau serviciul respectiv, dincolo de informaţia ca atare. Sigur, asta presupune o tragere la sorţi, dar şansa e oferită, în egală măsură, oricui citeşte şi comentează – fiindcă trebuie să existe şi o măsură a interesului, iar eu nu ştiu alta mai bună în blogging.

2. Încerc să ofer unghiuri inedite de abordare pentru lucrurile despre care scriu, pe cât posibil din perspectiva comunicatorului şi a celor zece ani de experienţă în sfera relaţiilor publice. Încerc, de asemenea, să scriu despre lucruri frumoase, care ne pot face să ne simţim mai bine cu noi înşine şi cu cei din jur. La anul îmi propun mai multe exclusivităţi, mai multe interviuri, mai multe informaţii folositoare.

3. Caut din când în când teme noi pentru blog, teme care să aibă rânduri de caiet, aşa cum e asta. Aş vrea una mai deschisă la culoare şi cu o coloană mai lată în dreapta – primesc sugestii dacă ştiţi, dacă găsiţi şi nu mă deranjează să fie pe bani! La anul o să schimb tema, iar blogul o să primească şi el o pagină de FB.

4. De asemenea, voi păstra tradiţia cu săptămâna cadourilor printreranduri, fiindcă mi-a plăcut tare şi voi încerca să am mai multe guest posturi scrise de oameni faini. Trebuie să refac categoriile şi să fac o pagină separată pentru interviuri.

5. [_______________] completaţi voi, mi-ar plăcea să ştiu ce vă doriţi să găsiţi aici :)

Leapşa, pentru că e o leapşa, se duce la Lavinia Biberi, Monica Jitariuc, Alex Tunaru, Oana Brătilă şi Adi Hădean.Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 14/12/2011 by ruxandra in category "Online stuff

9 COMMENTS :

 1. By Lucian on

  Ca sugestie pentru modificarea vizuală: dacă tot cauţi o temă nouă, poţi să treci pe lista cu trebuie să aibă şi fonturile din articol mai mari. Măcar cu vreo 2 puncte.

  Reply
 2. By ruxandra (Post author) on

  Ma, la mine se vede ok, dar e posibil ca asta sa aiba legtura si cu setarile browserului.

  Multumesc de feedback, oricum :)

  Reply
 3. By Dli on

  Nu lipseste nimic de pe blogul tau eu vad totul foarte bine realizat si vorbit asa ca ai rabdare cu cele 5 lucruri pentru blog. Ajunge doar unul singur, rabdarea. Daca sti ce faci si ai rabdare nu mai ai nevoie de altceva pentru ca totul vine de la sine. Oricum felicitari pentru efort si sper ca sa le fie de folos viitorilor bloggeri sau bloggerilor incepatori.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   multumesc frumos de vorbele bune. data viitoare as aprecia si mai mult, insa, daca ai comenta cu un nume. nu un nume de proiect online (e valabil si pt tigara electronica – de aia nu’ti aprob comentariile, ca sa stii)

   Reply
 4. Pingback: Blogul meu la patru ani - Adi Hădean

 5. Pingback: Pentru blog, numai de bine in 2012 | Comunicarea este Nonverbala by Lavinia Biberi

 6. Pingback: În 2012, și mai optimistă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *