În timp ce la Bucureşti o mână de tineri redecorează străzile din centrul oraşului cu pietre şi alte asemenea elemente, Hollywood-ul se pregăeşte de decernarea Globurilor de Aur, ediţia cu numărul 69. Globurile de Aur sunt acordate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood, atât pentru cinema cât şi pentru TV, iar evenimentul este prezentat, şi în 2012, de Ricky Gervais.Iată şi câteva cifre, aşa cum apar ele pe blogul evenimentului.

10.000 metri pătraţi de covor roşu

9000 de pahare cu şampanie Moët & Chandon Grand Vintage Brut 2002.

84,98 de dolari costă o sticlă.

5.500 de persoane sunt aşteptate în seara asta: public, artişti şi presă (click pe poză ca să vedeţi o parte din numele de pe lista invitaţilor)

25 de premii, 11 pentru televiziune şi 14 pentru cinema

11 – cele mai multe Globuri câştigate de o celebritate, Barbra Streisand

2,26 kg este greutatea unui trofeu

Eveniment de fiţe, mâncare pe măsură

Nici acum patiserul şi bucătarul şef de la Beverly Hills Hilton nu s-au lăsat mai prejos decât evenimentul şi au pregătit super feluri de mâncare! Meniul debutează cu ravioli daţi prin fistic şi acoperiţi cu un sos cu busuioc şi alte mirodenii, salată de rucola, roşii afumate, compot de kabocha, un soi japonez de dovleac, şi burrata (un soi de brânză, ca o mozzarela proaspătă, delicioasă!).

Pentru felul principal s-a pregătit biban de mare (de ocean, mă rog!) marinat cu miso, sake şi lees, cu garnitură de ciuperci la grătar, vită cu ciuperci porcini şi seminţe de pin. Ambele feluri sunt acompaniate de un sos din vin, sherry, ghimbir şi soia, un soi special de cartofi la cuptor, şi o salată din sfeclă rasă, baby carrot şi salată chinezească.
Ca să facă dietele de vedete praf, bucătarii propun şi vreo patru feluri de pâine, chifle şi altele asemenea bombe cu carbohidraţi.

Desertul, decorat cu foiţe din aur comestibil, constă în terină din ciocolată cu alune pisate, cu miere de acacia, caramel şi fructe de pădure.

Iată şi câteva dintre florile ce vor împodobi sala:

Revin, la ora 1 am, cu poveşti de pe covorul roşu şi, mai apoi, cu laureaţii acestei ediţii! Aici găsiţi nominalizaţii, premiul Premiul Cecil DeMille merge la Morgan Freeman, iar Miss Golden Globe 2012 este actriţa Rainey Qualley, fiica lui Andie McDowell.

Share: