Tatăl fantomă este o producţie cinematografică autohtonă ce-l are în centrul poveştii pe Marcel Iureş aka profesorul american Robert Traum care-şi ia concediu un an pentru o călătorie prin nordul României în căutarea mai multor informaţii despre tatăl şi unchiul său.

Azi am plăcerea de a merge la avanpremiera filmului unde vor fi prezenţi o parte din actori* şi realizatori, printre care şi regizorul Lucian Georgescu, un nume care s-ar putea să vă fie cunoscut, dar nu din cinematografie ci din publicitate. La baza scenariului stă o nuvelă de Barry Gifford, scenaristul preferat al lui Lynch, cu care a lucrat două filme, dar şi admirator al lui Jack Kerouac şi Allen Gibsberg.

* Alături de Marcel Iureş şi Mihaela Sîrbu, în film mai joacă Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ (împreună din nou pe marele ecran dupa 30 de ani!), Mihai Constantin,  Mimi Brănescu, Mirela Oprișor şi alţii, şi v-am spus asta gândindu-mă că poate aveţi întrebări chiar şi aşa, la rece, fără vizionarea filmului! Înţeleg că diseară stam de vorbă cu regizorul, cu Marcel Iureş şi cu Mihala Sîrbu.

Share: