Am obiceiul de a fi atentă la oameni şi întâmplări pe stradă. Cred că e deformaţie profesională şi nu se ştie niciodată de unde iese o poveste. Aşa că mă uit. Acum, c-a venit vara, iar eu am ditai ministerul peste drum, cu multe cunoane-funcţionare, mai tinere sau mai puţin tinere, am devenit mai atentă la cum merg femeile pe tocuri.

Le vezi pe unele bălăbănindu-se nesigur, cu genunchii flexaţi şi călcâiele în toate direcţiile, de ţi se face şi milă! Vara asta, am aflat eu din discuţiile despre stil găzduite de programul Activia*, se poartă inclusiv tocurile groase, pătrate, sandale vesele în culori vii. Nu puteţi pe tocuri cui, nu e problemă, poftim, se poate cu astealalte, pe care se umblă relativ mai uşor.

Nu ştiu cum, dar n-am avut niciodată probleme în a merge bine pe tocuri şi ani de zile cele mai multe din încălţările mele erau la înălţime. N-am făcut exerciţii, pur şi simplu m-am suit pe ele şi am păşit fără să mă clatin! Înţeleg cum moda, mai ales cp un toc te înalţă, îşi oferă o altă postură, lungeşte o gambă nefericit tăiată şi ne face mai feminine, mai seducătoare, mai sigure pe noi.

Dar dacă nu ştim să ne ţinem ca lumea pe tocuri, mai bine renunţăm decât să defilăm pe străzi cu nesiguranţa unei femei cu mult alcool la bord. Părerea mea!

Atenţie! Din când în când, zic medicii, alternaţi tocurile înalte cu ceva mai confortabil, oricât de bine vă ţineţi pe tocuri. Cu timpul, picioarele se pot deforma, coloana nu e nici ea foarte confortabilă cu poziţia respectivă, iar muşchii gambei au, de asemenea, de suferit.

* mai găsiţi acolo sfaturi legate de alimentaţie sănătoasă şi reţete, sport (da, chiar şi dacă nu aveţi vreme sau chef de sală), iar Emilia Popescu are mereu o vorbă bună pentru oricare dintre cei aproape 10.000 de fani Activia înscrişi în program!

Share: