Aseară, după uimitorul Spider-Man, sau cum l-or traduce în româna (vă povestesc şi de film, mai încolo un pic), am mai umblat un pic prin mall cu direcţia magazinul de tutun, astfel că am trecut pe lângă magazinul cu LEGO şi nu mică mi-a fost mirarea când am văzut în vitrină, în stânga intrării, sprijinit de o jucărie, următorul anunţ (total greşit): Accesul minorilor neînsoţiţi în magazin este interzis.

De ce e greşit? Păi întâi pentru că e un magazin de jucării în care minorii ar trebui să fie tentaţi să intre, nu împiedicaţi. Presupun că anunţul ăla a fost pus acolo pe motiv că ăştia mici mai dărâmă una-alta dacă părinţii nu sunt atenţi şi onor domnii de la magazin sunt prea leneşi ca să le pună la loc. Aşa că au pus anunţul cel stupid.

După aia e greşit pentru că minorii mici, până în vârsta şcolară, oricum nu ştiu să citească, aşa că puţin le pasă de anunţ! Şi dacă intră ce? Există un angajat care se ocupă cu placatul copilaşilor şi aplicarea unui şut corespunzător pentru un exit cât mai eficient?! Şi dacă dărâmă, ce? Nu de-aia sunt puşi acolo oamenii din magazin, ca să se joace cu copiii, să le arate ce e-n cutii, să-i încânte şi să-i distreze?! Că, se ştie, dacă ai cucerit copilul, părintele o să cumpere, că n-are încotro, toţi vor să-şi vadă odraslele fericite, aşa cum e şi normal! Şi, oricum, copiii mici nu umbla de capul lor prin malluri!

Iar dacă copilul ştie să citească, probabil că nu mai deranjează nimic prin magazin, a ajuns la vârsta aia la care părinţii au încredere să-l lase să meargă la mall, la un film, cu alţi copii. Apropo, dacă sunt însoţiţi de alţi minori au voie? Doi câte doi, aşa? Şi la cei de 16-17 ani cum se verifică vârsta? Le cer buletinul la intrarea în magazin?!

Când vor înţelege ăştia cu magazine în România că treaba asta cu vândutul ţine mai mult de experienţa pe care o oferă decât de produsul în sine, şi când vor înceta să considere potenţialii cumpărători doar nişte persoane care le deranjează odihna permanentă?!

Share: