Dincolo de pereţii albi care nu mai erau albi, unul dintre motivele pentru care m-am apucat de revoluţia din propriul apartament, a fost cantitatea mare de chestii adunate peste ani, şi pe care nu le mai foloseam. Reviste vechi, multe haine!, desktop perfect funcţional, cursuri vechi, bibliorafturi cu monitorizare de presă, rapoarte… cam tot ce se adună într-o casă. Am scăpat, de cele mai multe dintre ele, şi, imediat ce o să salvez datele din el, o să dau şi fostul computer, cu unitate centrală şi monitor cu tot – o prietenă mă ajută să ajungă la nişte copiii care s-ar bucura de el, dar dacă aveţi alte propuneri…

Sunt puţine lucruri care se compară cu senzaţia asta de primenire, de scăpat de ce e vechi, cam ca arsul miriştilor, aşa, doar că într-o manieră mai prietenoasă. M-am chinuit un pic, ce-i drept, că sunt grele, dar am dus colecţia de reviste (aveam şi numere de acum 7-8 ani) jos, lângă tomberoane, fiindcă, deh, la ghenă nu se face colectare selectivă…

Nu suntem încurajaţi să avem grijă de ceea ce lăsăm în urmă, dar nu e un lucru rău ca asta să ne preocupe, măcar din când în când. Mai ţineţi minte de campania Germanos & Cosmote în cadrul căreia, pentru fiecare telefon mobil dus la punctele lor de colectare ei plantau câte un copac? V-am povestit de ea aici, şi revin acum pentru a vă spune că se termină pe 30 septembrie, aşa că dacă vreţi să vă transformaţi vechiul mobil – pe care oricum nu-l mai folosiţi! – în copac, acum e momentul!

Cei de la Cosmote au promis că plantează un copac pentru fiecare mobil pe care-l ducem acolo şi, ca o motivaţie suplimentară pentru cei mai leneşi sau cei care nu au aflat până acum de campania asta a lor, lansează şi o aplicaţie de Facebook prin intermediul căreia puteţi câştiga un Samsung I9300 Galaxy S3 White, un Nokia Lumia 710 white sau un Motorola XT615 MotoLuxe White (în foto cu titlu de prezentare)

Trebuie doar să încărcaţi o poză cu voi şi cu mobilul ori mobilele donate, să răspundeţi la o întrebare şi apoi să vă lăudaţi pe la prieteni că sunteţi un cetăţean responsabil – oricum ar trebui să ştie şi să vă urmeze exemplul!

În orice caz, fie că vă alegeţi (cu) un telefon nou sau nu, eu zic că e bine că vechile noastre telefoane se transformă într-o pădure. Nu de alta, dar avem nevoie de copaci ca de… aer! :)

Share: