Astă seară, în timp ce-mi puneam casa la loc (sunt aproape gata cu revoluţia) am dat de nişte casete audio pe care le am… cred că de prin vremea liceului. O caseta fără carcasă, fără nici un semn în afară de o dungă roşie trasă cu lac de unghii, pe care am găsit piese latino de prin secolul trecut, un Best of Cindy Lauper (prima casetă pe care mi-am cumpărat-o din banii mei), coloana sonoră din Dirty Dancing şi Timpuri Noi – Unplugged. A fost o bucurie să le reascult pe toate şi, pentru aducerile aminte din vremuri trecute, am căutat pe net Sweet Little Number, unul dintre cântecele de pe Good Morning, Mr. Blues al lui AG Weinberger & The Blues Machine.

L-am găsit aici, spre bucuria mea, la fel şi alte cântece de pe album, o adevărată colecţie de voci şi instrumentişti de soi pe albumul ăsta (alături de AG): Florin Ionescu, Mugurel Vrabete, Vlady Cnejevici, Adi Ordean (la mixer) şi  Anca Parghel.

***

Pe vremea aia, în ’94, nu erau prea multe cluburi în care să se cânte în Bucureşti. Lăptărie, Club 30, Tango (prin Calea Griviţei), Big Mamou şi… cam atât. Deşi aveam discuţii cu ai mei de fiecare dată, tot mă duceam la cântări fiindcă atmosfera era prea faină ca să bag în seamă stresul părinţilor – I did my share of crazy things! :)

La una din cântări s-a nimerit să fie ziua mea, pe care am sărbătorit-o cu câteva sticle de şampanie, în Lăptărie, alături de trupă şi alţi prieteni din aceeaşi gaşcă. AG m-a întrebat dacă aş vrea să cânte ceva special pentru ziua mea şi am spus că vreau To Love Somebody, un cover dupa Bee Gees pe care îl mai cântaseră şi în alte concerte. “Nu mai cântăm asta”, mi-a zis AG. “Bine, atunci cântaţi-mi ce vreţi voi”. Şi, alături de La mulţi ani-ul de rigoare, mi-au cântat Sweet Little Number.

După o foarte scurtă pauză, cât să desfacem şampaniile, s-au întors pe scenă şi au început să cânte… To Love Somebody – chiar nu mă aşteptam deloc la asta! Mi-au dat lacrimile atunci, de bucurie, drag şi emoţie, iar cântecul ăsta a rămas mereu degrabă aducător de mare zâmbet. Mai jos, varianta lui Cohen – pariu ca unii dintre voi nici nu ştiau că există aşa ceva! :)

Share: