Cum stăteam eu la discuţii cu Beşliul la Casa Tiff, despre Chameleon – animal, siglă şi ziar de festival*! – şi despre alte festivalisme de la Comedy Cluj, am observat cum ne dădea târcoale o jivină mică, blondă şi păroasă, aparţinătoare a familiei felidelor, subspecia Catus Cinematograficus.

Fiindcă îmi e foarte dor de Catus Casnicus aka Domnul Sony, prietenul vostru, am încercat să iniţiez o conversaţie cu pisoiul în cauză, doar că acesta a reacţionat cu, pardon!, fundul la pis pis, fiind, însă, mult mai interesat de stat la pozat. Adică atunci când am scos telefonul să-i fac poze, ţuşti la prim plan, c-o labă ridicată, de parcă se aştepta să mă aplec şi să i-o sărut sau aşa ceva! Şi, pentru că a fost obraznic, i-am pus câteva vorbe în… bot lui Tiffuţ, că aşa îl cheamă!

– Bună ziua, cu ce ocazie vă frecaţi de masa noastră?

– You talking to me?

– Aham.  Să trecem peste crizele de personalitate. Dumneavoastră sunteţi de la un alt festival, aţi venit la masa noastră ca să trageţi cu urechea?

– Pisicile sunt nişte persoane cu un simţ al umorului foarte dezvoltat, aşa că eu apreciez în mod deosebit Comedy Cluj. E bine să avem mai multe festivaluri internaţionale de film aici, la Cluj, să ni se ducă vestea în toată lumea.

– Cum vi se pare atmosfera?

– Mi se pare foarte caldă, cu atât mai mult cu cât ne apropiem de noiembrie şi, iată, sunt 20 de grade cu soare acum la Cluj. Apropo, ce faci cu şalul ăsta, pot să stau pe el?

– Nu puteţi.

– Pffff!

– Vă rog, putem continua interviul?

(dă din cap plictisit)

– Mulţumesc. Aveţi vreun film favorit la Comedy Cluj?

– Ce întrebare! Une vie de chat, desigur!

– Vă mulţumesc.

– Whatever!

Şi a plecat repede să pozeze pentru alţi invitaţi aflaţi pe terasa de la Casa Tiff, oportunistul!

*Ca să nu vă las cu ochii în soare, precum intervievatul de mai sus, o să vă spun că sigla nouă de la Comedy Cluj este răspunsul (ideal, aş zice) la preocuparea organizatorilor de a găsi un simbol care să reprezinte mai bine şi filmul de comedie (la care nu e musai să râzi cu lacrimi, apropo, că uneori e tragicomedie) dar şi faptul că festivalul creşte şi vin mulţi musafiri, mai străini, mai de la noi. Şi, n-aveţi ce zice, cameleonii sunt, în general, foarte simpatici!

Share: