Cum naiba reuşeşti?!, sunt întrebată, uneori, fie de colaboratori, fie de prieteni.

Se referă la a vedea partea plină a paharului, la a vedea lucrurile bune în oameni sau proiecte sau pur si simplu la a vedea lucurile bune punct. Nu ştiu nici eu, nu am o explicaţie şi nici nu ţin neapărat să-mi disec pozitivismul, atâta timp cât mă ajută nespus în viaţa personală şi în cea profesională – ca PR, dacă nu vezi şi nu crezi lucrurile faine pe care trebuie să le comunici pentru clienţii tăi, poţi foarte bine să te apuci de altă meserie, că asta nu e pentru tine! Şi prin asta nu înţeleg cosmetizarea adevarului, apropo, că nici asta nu te face un PR (mai) bun!

Tot răul e spre bine – e un fel de-al meu de-a face mişto cand crapă gheaţa pe care stau. Uneori cad şi-n apă, dar e ok, poate prind un peşte, poate fac rost de un subiect pentru blog sau poate pur şi simplu mă călesc, vorba aia: ce nu te omoară, te întăreşte, iar pentru restul sigur există un medicament!

De exemplu, domnul Sony mi-a spart, acu’ vreo câţiva ani, zaharniţa unui serviciu de cafea vechi de patru generaţii. Că aşa i s-a părut lui amuzant, să îi tragă câte o labă şi să se uite cum pică. Sigur că primul impuls a fost să arunc pisica pe geam, bine, hai, şi al doilea a fost tot ăla!, dar după aia, printre cioburi, am descoperit nişte euro pe care nu mai ţineam minte când şi de ce îi pitisem şi pe care, serviciul respectiv de cafea fiind doar de decor, cine ştie când şi dacă îi regăseam. O frumoasă (şi costisitoare) pereche de pantofi stă mărturie în acest sens, al lui “tot răul e spre bine” :D

Altă dată am pierdut un metrou doar pentru ca, aşteptându-l pe următorul, să mă întâlnesc cu o fostă colegă de şcoală plecată de mulţi ani din ţară şi revenită pentru o vizită de câteva zile. Dacă eram cu 10 secunde mai sprintenă, adio plăcută revedere! Ştiţi, genul ăsta de întâmplări mici sau mari, când, pentru o secundă, ai regreta, dar după aia vezi că, de fapt, n-ai de ce. Plouă? Minunat, se duce praful! Ninge! Lasă traficul, uite la copaci, ce frumoşi sunt! Te-a părăsit? Bravo! Acum chiar ai şanse să-ţi întâlneşti iubirea vieţii!

CONCURS!

The bright side of it este propunerea venită din partea Forum Film Romania, care distribuie, începând de vineri, 1 februarie, filmul Silver Linings Playbook | Scenariu pentru Happy-End, nominalizat la Oscar, şi este şi propunerea mea, sau provocarea, dacă preferaţi aşa! Astfel, aveţi şansa de a câştiga o invitaţie dublă la acest film în oricare dintre oraşele în care e Cinema City dacă îmi povestiţi un episod în care totul a fost bine când s-a terminat cu bine sau vreo altă păţanie cu tâlc! Fiindcă oricum vremea e numai bună de poveşti, aşa că vă aştept cu ele, până joi, 31 ianuarie!

UPDATE: repede, repede, şi o invitaţie dubla, doar pentru bucuresteni, la avanpremiera din seara asta, miercuri, 30 ianuarie, la Sun Plaza. Specificaţi în comentariu avanpremieră dacă o vreţi! :)

Pana la ora 16, zic, să aveţi vreme de făcut planuri.

Share: