Două evenimente importante în lumea muzicii şi filmului au avut loc ieri seară, unul la Londra, premiile BAFTA, şi un altul la Los Angeles, premiile Grammy. Ambele cu fiţe şi covor roşu, ambele cu absenţe notabile şi prezenţe discutabile (cel puţin în sensul ţinutelor alese), dar fiecare strălucitor în felul său.

Am avut destul de puţin timp să mă plimb printre rochii pe motiv de deadline strâns la un proiect dar chiar şi-aşa, nişte Cele mai bune şi Cele mai rele tot am ales, după cum urmează:

Best la BAFTA, de departe, nu poate s-o depăşească nici mama ţinutelor, a fost Helen Miren care, la 67 de ani şi-a dat o tentă de roz părului şi s-a prezentat pe covorul roşu de la Londra în paşi de dans, fără s-o sperie deloc ploaia (cum altfel?!) care n-a putut fi oprită nici măcar de organizatori, Academia Britanică de Film.

Cea mai rea alegere vestimentară (dintre vedetele consacrate, că am văzut şi mai rău dintre cele ne) îi aparţine, după mine, lui Sarah Jessica Parker. I-ar fi stat mult mai bine într-o rochie sau fustă, indiferent de designer, decât în pantalonii ăştia de la Elie Saab. Ce-o fi fost în capul ei?!

Altfel, mult negru pe covorul roşu într-un an în care noul negru e orice altă culoare în afara de negru!

Grammy cu cod şi fără cod

Să trecem acum oceanul până la Los Angeles, acolo unde atenţia la ţinute a fost, poate un pic mai mare decât în alţi ani, dat fiind avertismentul (extrem de explicit, de altfel!) trimis de CBS vedetelor: să nu se vadă sâni, fund, sfârcuri, curburi, subcurburi şi alte forme de relief! Unele, cele mai multe, au respectat indicaţiile preţioase, altele, însă…

Una dintre cele mai bine îmbrăcate a fost Rihanna, în Azzedine Alaia.

iar între cele care au dat-o în bară a fost Jenifer Lopez, care n-are, una peste alta o ţinută rea, doar că piciorului i-ar cam fi stat mai bine pitit!

Jennifer Lopez In Anthony Vaccarello, Grammy 2013 Red Carpet

Am notat şi Kelly Rowland în Georges Chakra Couture, cred că a fost una dintre cele care s-au strecurat cel mai abil pe lângă politicile vestimentare impuse de CBS

Cam asta e. Dacă aveţi alte propuneri, le aştept. Iar dacă vreţi şi voi o rochie de designer, se poate şi asta, uite ce aveţi de făcut – vorbesc serios, chiar e pusă la bătaie o rochie de designer pentru doritoare! :)

Share: