The Croods e o animaţie foarte simpatică dar, dincolo de o poveste haioasă, poate fi şi o lecţie despre ieşirea din zona de confort. Una pentru adulţi, desigur, dar asta fără să strice distracţia celor mici care vor fi cu siguranţă seduşi de familia aiurită, de intrusul Guy, dar şi de animalele din preajma lor – Belt rulz!

Şi, la o adică, sunt câteva faze în film care pot deveni lecţii şi pentru ei, cum ar fi să nu te joci cu focul că o să arzi savana şi că nu orice pisică supra dimensionată care pare că vrea să te mănânce e rea!

Grug e un caveman, dar şi un tată pre(a)ocupat să-şi ţină familia (soţie şi trei copii + soacră) în siguranţă. Orizonturile sale sunt destul de înguste, iar paranoia e cam singurul principiu după care se ghidează. Peştera e cea mai sigur loc doar că în peşteră e întuneric tot timpul şi orizonul e foarte îngust.

Într-o noapte, deşi nu avea voie, Eep, fiica cea mare, iese din peşteră şi aşa se întâlneşte cu Guy, băiatul apărut de nicăieri şi cel de care Grug simte, fireşte, nevoia să-şi protejeze fiica. Doar că vremurile se schimbă şi sfârşitul lumii, anunţat prin erupţii vulcanice şi cutremure, e aproape, aşa că familia Croods n-are altă soluţie decât să-l urmeze pe Guy şi să înveţe, împreună, drumul către “mâine”.

Dincolo de faptul că drumul către viitor e presărat cu o mulţime de aventuri, care mai de care mai haioase (mai ales în 3D), încăpăţânatul Grug ajunge să înveţe că e ok să depăşeşti graniţele pe care ţi le impui singur pentru a deveni o persoană mai bună şi pentru a avea o relaţie mai armonioasă cu cei din jur. Chiar şi cu soacra!

Deci, da, recomand pentru o distracţie în familie! Cu popcorn inclus! (o să vedeţi voi!)

***

Mi-a plăcut şi vă recomand, de asemenea, blogul personajelor din Croods şi reclamele de pe acesta: Noul ShellPhone 5 cu plan tarifar special şi “Fear pour homme” – parfumul momentului, fiecare cu micul său advertorial, reclama la PaleoDiet: the “Eat What You Can Catch??? approach.

Şi mai e o chestie drăguţă, reclama la noua maşină de familie a celor de la KIA făcută cu personajele din film:

Share: