Îmi place cafeaua. Beau o singură cană pe zi, dimineaţa, dar mi se pare că fără momentele alea de dezmeticire aromată nu m-aş putea repune în funcţiune, darămite să produc ceva, o idee cât de mică. Îmi place să simt în mână greutatea cănii, aroma cafelei fierbinţi şi gustul amărui, să am măcar cinci minute de linişte înainte ca ziua s-o ia din loc.

Marţi, însă, am băut două cafele: pe cea de dimineaţă şi, mai apoi, un latte… cu stropi de culoare, după cum vă povestesc mai jos!

Detalii detalii cafea detalii detalii Marius Manole detalii detalii Poţi veni?!

Marius Manole şi cafea nu e o invitaţie pe care eu s-o refuz, astfel că marţi, pe la amiază, m-am dus la prezentarea noului design Nescafe Dolce Gusto Piccolo by Custo Barcelona. Evenimentul a avut loc la Teatrul de Comedie “Constantin Tănase”. Pe scenă. Adică noi, oaspeţii, am stat pe scenă, într-un decor cu mobilier când transparent, când colorat, de parcă eram într-o lume fantastică.

Tot pe scenă, în faţa noastră, o cutie ca un teatru de păpuşi, dar cu cortina trasă. Marius Manole (am fost pe aceeaşi scenă cu Manole, cum ar veni!) ne-a spus o poveste foarte faină despre locuri şi oameni şi energii, despre scenă şi felul în care acest spaţiu poate fi schimbat ca prin magie în funcţie de ceea ce apare în el.

În timp ce povestea, pe scena mică din teatrul de păpuşi au apărut două măşti şi, surpriză!, pe scena mare au apărut tot două măşti, identice, doar că mai mari! Şi apoi o lumină pe scena mică şi una pe scena mare, şi apoi câte un scaun transparent, unul mic pe scena mică şi unul mare pe scena mare. Vă rog să mă credeţi că, dacă eraţi acolo, nu v-aţi fi putut opri un zâmbet în tot acest timp!

Iar Marius continua să spună o poveste despre spaţiu şi cum acesta este influenţat de design şi nu invers, şi, uite-aşa, lin, am ajuns să vorbim de Nescafe Dolce Gusto şi de noul său design: Gusto by Custo!

Şi pentru că desenul e o explozie de culoare, tot aşa a fost, la propriu, şi partea a doua a evenimentului de lansare, când un panou transparent a fost colorat de patru siluete chiar în faţa noastră iar apoi Lena Criveanu ne-a povestit un pic despre brandul Custo, inspiraţie şi culori.

Dincolo de licoarea care ne pune pe toţi în mişcare şi maşinăria simpatică în formă de pinguin*, evenimentul Nescafe Dolce Gusto a fost şi ocazia de revedea nişte oameni cu care nu mai apucasem să povestesc de ceva vreme dar şi provocarea de a regândi culorile din preajmă. O, la naiba, poate chiar o să schimb şi cana obişnuită de cafea, din sticlă sablată, transparentă, cu una colorată!

Iar la final am pleca acasă cu un tablou în care cafeaua a devenit… acuarelă:

Bravo, Grafitti PR, pentru conceptul evenimentului!

* un pinguin deştept care poate să facă o grămadă de băuturi pe bază de cafea!

Share: