Anul ăsta am fost implicată într-una din surprizele – plăcute, sper! – pe care cei de la Evensys le-au pregătit participanţilor la Webstock, drept urmare am un pic mai multe aşteptări de la aceasă ediţie. Asta, cu toate că am întâlnit, deja!, 15 oameni speciali, o colecţie deosebită de oameni care nu s-au mulţumit să fie ci să facă. Şi nu puţin! Îi veţi cunoaşte şi voi mâine şi sper că vă vor fi inspiraţie, tot aşa cum mi-au fost şi mie.

M-am uitat azi peste ce scriam de la acest eveniment în 2011 şi în 2012, practic, premisele ediţiei de mâine. Aş vrea să cred că am crescut şi că ne maturizăm, fără, însă, a uita că joaca este bună. Citiţi!

Andrei Crivăţ punct ro, faţă în spate cu fanele la Webstock 2011

Andrei Crivăţ punct ro, faţă în spate cu fanele la Webstock 2011

Deci 110 manageri şi doar 80 de specialişti SM. Bun aşa. Înca sunt poziţii SM related care au în titulatura “New Media???. Helăăăău! Not so new anymore! Altă chestie interesantă e că cei mai mulţi dintre cei care spun că lucrează în SM nu vin dinspre PR, Mkt, Presă, Online sau Publicitate ci dinspre Altele. Eu nu-mi imaginez cum faci SM venind direct dinspre Faur Poarta 4, de exemplu. But that’s just me! Ce-i aia “altele????

Aproape o cincime din cei care spun că lucrează în SM fac chestia asta în mod voluntar, neplatiţi. No offence, dar asta nu e job. Job e când eşti plătit pentru munca ta. Aduci plus valoare e normal să simţi şi tu asta în cont. Exceptând cazurile pro-bono, dar acolo nu mai vorbim de un job.

Nu pricep de când Pro din ProBlogger e despre bani câştigaţi nu despre profesionalism şi de ce, all in one, cam totul e despre bani… deşi cei mai mulţi dintre speakeri au pus accent pe conţinut în prezentările lor. M-am săturat un pic de demarcarea bloggeri mari (vs.) bloggeri mici, de cum să contactăm agenţiile şi de cum să contactăm bloggerii. Ei cu toţii este oameni, aşa că Bună ziua!, ca formulă de început, ar trebui să funcţioneze şi colo şi colo, apropo! – din impresiile ediţiei 2011.

gog

Cristian Gog la Webstock 2012

Îmi place că Vodafone susţine Webstock an de an şi că anul ăsta ne-au dat cărţi cu poveşti (loved it!), că tricoul acestei ediţii are pe el pozele câştigătoare la un concurs pe Instagram – mi se pare foarte cool (probabil că o să fie unul din puţinele tricouri de la evenimente pe care le port şi pe stradă, nu doar în casă, când dorm), îmi place că vin vorbitori care spun poveşti, poveşti adevărate, de viaţă, inspiraţionale, şi că mă întâlnesc cu multă lume şi că, începând cu acest an, există, la premii, categoria Blogger’s Projects – că zic şi de bine, da?

18% din Social Media Specialists şi 17% din Online Managers fac muncă de voluntariat. Pardon?! Astea sunt nişte joburi cu responsabilitate de imagine a companiei şi sunt facute fără plată, adică fără ca mai-marele companiei să valorizeze această muncă, iar cel care o face să fie responsabilizat pentru ea! E foarte greşit asta! Dacă aveţi atribuţii de Social Media, cereţi să fie luate în considerare la salariu şi la funcţie, oameni buni! – din concluziile ediţiei 2012

Deci încă nu e bine la capitolul ăsta. Sper că studiul realizat pentru această 2013 să arate nişte cifre mai optimiste.

Cristi Manafu, categoria "Au mai participat" la Webstock :))

Cristi Manafu, categoria “Au mai participat” la Webstock :))

Nu în ultimul rând, anul trecut l-am întrebat pe Manafu ce are de gând cu Webstock şi ediţia care are loc chiar mâine. Iată câtevadintre planurile sale:

Comunitatea noastra se schimba, viata noastra online se schimba, de aceea pentru anul viitor vom cauta sa inventam lucruri noi. Anul viitor vom accentua mai mult implicarea participantilor, dincolo de activarile pe care le facem pentru ei in eveniment cu sprijinul brandurilor. Vreau sa fac din Webstock si un loc in care brandurile pot discuta bloggerii, iar bloggerii pot aborda agentiile. Voi crea, asadar, locul si mecanismul prin care cele doua parti se vor intalni si discuta oportunitati de colaborare.

Nu vreau in 2013 sa bat niciun record de audienta cu Webstock. Vreau doar oameni relevanti, implicati si care apreciaza sincer si deschis ceea ce facem. Comunitatea se schimba, oamenii se schimba. Eu ii vreau alaturi de noi pe cei mai buni.

Ei bine, vom vedea mâine cine sunt cei mai buni, nu? :)

Share: