Cu siguranță, prezența la concerte live se numără printre obiceiurile mele sănătoase, fiindcă cele mai multe dintre aceste evenimente sunt experiențe care te încarcă cu o minunată energie pozitivă. Ășa a fost și concertul pe care l-a susținut Patrice aseară la festivalul Plai.

Frigul și ploaia de ieri n-au ajutat prea mult la cheful de concert, însă Maia Vidal, artistul rezident la Plai și, mai alex, Vieux Farka Toure, un artist din Mali cu un sound special – căutați și ascultați că nu vă zic de rău. După o pauză nu prea lungă pentru un scurt sound check, pe scena Plai a apărut Patrice, probabil cel mai așteptat artist de la această ediție a festivalului, asta cu toate că a fost aici și anul trecut. Sau poate tocmai de-aia!

image

L-am văzut și la București, dar aseară, la Timișoara, mi s-a părut că a făcut un spectacol mai mișto. Să fi fost artistul sau publicul minunat de la Plai, n-aș putea spune, dar a fost un concert de zile mari. Am dansat tot timpul (avantajul de a fi stat în fața scenei, dar dincolo de gard: Deh! Ai un pic mai mult loc de zbânțuială, printre altele!) și nu prea m-am mai oprit până mult după miezul nopții, când concertul era terminat de ceva vreme! Dar energia transmisă dinspre scenă a fost de-a dreptul contagioasă.

La Soulstorm publicul știa, desigur, toate versurile, așa ca s-a pornit ditai cântarea, spre plăcuta, cred, surprindere a artistului, care s-a și oprit, ca să-și asculte spectatorii. La bis s-a pornit ploaia, da’ rău, turna cu găleata. N-am văzut să plece  nimeni din fața scenei, dar am apreciat foarte mult că Patrice a părăsit zona acoperită a scenei și cântat în ploaie, nu la adăpost. Mi s-a părut un admirabil gest de respect față de public.

image

Și după aia, cum zic, am dansat până mult dupa miezul nopții!

***

Azi a fost fain la Timișoara și multă lume la Muzeul Satului Bănățean, iar acum așteptăm concertele serii, BaBa Zula și Nuevo Tango Quintet feat. Marili Machado.
Of, că se termină! :(

Share: