Pentru mine dansul e expresia artistică desăvârşită. Îţi trebuie un dram de talent ca să pictezi, sculptezi, interpretezi, compui, dar dansul e în natura noastră, toţi ne mişcăm, fiecare trup are o amprentă proprie a mişcării, ticuri, posturi. Nu există bine sau rău decât atunci când rafinezi mişcarea la rang de artă şi poate să-ţi iasă… sau nu!

Guillaume Côté

Guillaume Côté

Anul trecut, Guillaume Côté (Balentul Naţional din Canada) a făcut o coregrafie pe care a şi executat-o, în regia lui Ben Shirinian, un film de două minute, un omagiu adus mişcării şi corpului uman, Lost in Motion:

Côté spune că a făcut acest film pentru a arăta că baletul nu e o artă ermetică ci accesibilă, iar costumaţia sa e gândită să arate vulnerabilitatea dansatorului, dar şi mişcarea muşchilor, ca o demonstraţie a pregătirii şi antrenamentului prin care trece un balerin. O formă de respect.

Mi-a plăcut mult filmul, aşa că m-am bucurat azi să descopăr că a mai apărut unul, de data asta cu soţia lui Guillaume, Heather Ogden, în lumina reflectorului, şi cu Avalanche, cântecul lui Leonard Cohen. Iar filmul… Îţi taie respiraţia! Priviţi:

Share: