Zilele astea am avut alte priorităţi profesionale, prin urmare nu prea am avut răgaz să scriu pe blog. Asta nu înseamnă, totuşi, că nu am fost atentă la ce s-a întâmplat prin frumoasa ţărişoară, chiar şi aşa, prin ceaţa pe care puteai s-o tai cu cuţitul dimineaţa şi seara.


Într-una din zilele astea, după cum probabil ştiţi deja, şi după cum era şi de aşteptat, cuplul Bianca Drăguşanu – Victor Slav şi-a anunţat divorţul. Nu feriţi de ochii presei, desigur, ci chiar pentru presă, am impresia, de vreme ce ProTV şi Antena 1 au deschis principalele jurnale de ştiri cu materiale ample dedicate acestei poveşti. De parcă ăsta era cel mai important lucru petrecut pe plaiul mioritic. Sau oricât de puţin important pentru oricine, în afara celor doi protagonişti.

muste

© Plmrue | Dreamstime.com

N-am urmarit, aşa că nu ştiu detalii despre cine şi ce a declarat şi nici nu ma interesează. Abordarea, însă, îmi pare un nou prag de jos pentru presa de la noi, pentru ceea ce editorii consideră de interes naţional. Până la urmă este vorba de o fată de la pagina 5 şi un băiat de la Vreme, despre ce vorbim aici?! Astea nu sunt, n-ar trebui să fie vedete! Aparent, însă, sunt! Fiindcă atât editorilor cu pricina cât şi publicului le e prea lene să gândească!

De exemplu, azi, pe pagina-i de FB, Realitatea ne anunţă că a murit, Atat. Moartea e ridicată la rang de ştire. Nu contează cine, nu contează cum, a murit – asta e ştirea! Şi nu-mi dau seama ce e mai nasol, moartea ştirii, sau faptul că există cel puţin şapte imbecili care au găsit potrivit să marcheze cu câte un Like această informaţie.

mort

Şi parcă îmi vine să-l caut pe omul care se ocupă de FB la Realitatea şi, urmând paşii prin care mi-am învăţat motanul cu litiera, când era pui, să-i frec niţel nasul în propria-i producţie!!!

Share: