Am urmărit ieri seară desfăşurarea căutărilor şi informaţiile legate de accidentul aviatic în care un pilot şi o studentă la medicină şi-au pierdut viaţa… în demersul lor de a salva o altă viaţă. M-am supărat pentru că presa a dat ştirea morţii pilotului Adrian Iovan pe surse de tipul “localnic”, titrând moartea, mare, pe ecrane. M-am supărat şi pentru că toată această harababură a lui “se pare că a murit, cine a murit, sigur a murit, câţi au murit”, nu s-a gândit nimeni la familiile celor care au fost implicaţi în accident, nu s-au gândit că poate oamenii ăia nu au – şi nu cred că au avut  – alte surse de informaţii decât presa. Ce-o fi fost în sufletul lor, numai ei ştiu.

Dar ceva mai oribil şi mai sinistru, mai lipsit de orice urmă de omenie, în primul rând, apoi de bun simţ şi etică, este decizia celor de la Adevărul de a publica fotografii neblurate cu trupul pilotului decedat, prins între fiarele avionului, excat aşa cum a fost găsit. Nu-mi pot imagina prea multe chestii mai rele.

paper plane
Later edit: Între timp le-au blurat, dar asta nu schimbă cu nimic demersul iniţial. Pentru ce să arăţi aceste imagini? Şi, nu în ultimul rând, de ce au ajuns la presă? Sunt făcute, sau cel puţin asta e sursa foto scrisă pe imagini, de un salamontist. Puţin îmi pasă acum câte acte de vitejie o fi făcut acest salvamontist la viaţa lui, faptul că a făcut publice aceste imagini le cam anulează pe toate!

A! Şi tot ca să profite de nenorocirea unor oameni care şi i-au pierdut pe cei dragi în văzul şi comentariile unei ţări întregi, cineva s-a gândit să facă o pagina de FB, chipurile în semn de respect pentru Adrian Iovan. Ştiţi ce scria pe imaginea cu pilotul pe care au postat-o? 1 Like = 1 Respect, şi fiecare postare începe cu “LIKE si SHARE pentru a spune povestea EROULUI nostru in intreaga lume”. Nu ştiu cine a făcut pagina aia dar îi urez ca toată viaţa să se bucure numai de respect sub formă de Like-uri pe FB!

În acest moment, pagina are 18.000 de like-uri :|

PS Şi asta, care e din seria Mamă, unde-i xanaxu’?

Share: