Ştiu, la fel de bine ca orice femeie, cum sunt zilele alea în care părul pur şi simplu n-are chef să stea! Sau, dimpotrivă, stă, dar trist şi fără viaţă. Total necâştigător. Iar asta se întâmplă mai ales când eşti gata să pleci la o întâlnire, fie ea de business sau amoroasă. Pentru compensare, probabil, sunt dimineţi în care e suficient sa-ţi treci mâna prin plete de două ori şi ele să se aşeze de parcă taman ai fi ieşit de la coafor. N-am reuşit să pricep ce se întâmplă, care e motivul pentru care în unele zile e ascultător şi în altele nu – poate ştiţi voi?! Dar am strâns câteva mituri despre îngrijirea podoabei capilare. Poate ajută.

Cât despre zilele în care nu stă şi nu stă, eu îmi fac o coadă sau un coc, ambele joase, pe ceafă (în zilele cu adevărat rele nici măcar coada de cal nu stă locului!), şi fie mă fardez mai tare, fie pun nişte haine sau accesorii mai colorate, ca să iasă ele în evidenţă şi nu părul cel neastâmpărat!

doll

Dacă îl tunzi des creşte repede. N-are cum, fireşte, pentru că părul nu creşte (de) la vârfuri ci de la rădăcină. Apropo, în caz că vă întrebaţi cât, creşte cam cu un centimetru, un centimetru şi jumătate pe lună. În schimb, va avea un aspect mai sănătos dacă tundeţi vârfurile cam la două-trei luni…

… iar asta pentru că produsele alea care promit refacerea firului despicat? Nu au cum să funcţioneze. Pentru vârfuri despicate, tocite, rupte, subţiate există o singură soluţie. Da. Foarfeca!

La limpezire, ultimul jet de apă trebuie să fie rece, că aşa se închid cuticulele. Ei bine, nu e aşa simplu să ai un păr strălucitor, şi, în mod sigur, temperatura apei nu are nici o legătură cu asta. Sorry!

Mai există povestea asta cu să nu te speli prea repede după o colorare, să laşi aşa, măcar o săptămână. Nu e adevărat, nu are nici o importanţă. A, şi că tot veni vorba, n-are nici o importanţă dacătse vopseşti într-una din acele zile şi, de asemenea, eşti în siguranţă dacă îţi colorezi părul când eşti însărcinată. Alege, totuşi, o vopsea fără amoniac, pentru că “parfumul” acestuia ar putea să se simtă mai accentuat în perioada sarcinii.

Nu-l spăla prea des că se usucă. Nu-l spăla prea rar că se îngraşă. Probabil că aţi auzit ambele variante, dar niciuna nu e corectă. Părul trebuie spălat atunci când nu mai e curat. Atât de simplu!

farmec

Iar dacă vreţi produse de încredere cu care să vă spălaţi părul, eu vi le recomand pe cele de la Farmec. Există o întreagă gamă nouă de la Farmec Natural, cu tot felul de ingrediente naturale ce variază de la argan, ghimbir, cătină, ceai verde, lămâie, lăptişor de matcă, germeni de grâu până la binecunoscuta urzică – şi încă nu e lista completă de ingrediente.

Iar asta nu e tot! Pentru a promova noile şampoane, cei de la Farmec au o grămadă de premii tentante pe care le oferă săptămânal: iPhone şi mini iPad, uscătoare, ondulatoare, plăci de îndreptat părul şi bigudiuri – toate de la Remington – iar premiul cel mare e un Volkswagen High Up. Roşu. Numa’ bun să vă duceţi cu el la coafor!

Campania a început acum două zile şi durează până la finele lui septembrie dar dacă tot e rost de câştig, măcar să aflaţi cât mai repede! Ca să câştigaţi vă trebuie doar codul de pe ambalaje şi un pic de noroc! Baftă!

Share: