Blocul în care am copilărit, şi în care ai mei continuă să locuiască, e un bloc mic, cu doar opt apartamente, iar copiii din el învăţau la trei şcoli diferite. Ne ştiam, unii dintre noi eram chiar prieteni, dar nu se poate spune că aveam o gaşcă. Laurenţiu avea peşti, Ioana avea pian de jucărie şi triolă, dar Dănuţ avea cele mai faine cărţi! Din biblioteca de la etajul patru mama lui, doamna profesoară, mi-a ales Mary Poppins, Cişmigiu & Co, Crocodilul Ghena şi alte poveşti pe care le-am iubit nespus în copilărie şi le iubesc şi-acum, chiar dacă, teoretic, am depăşit vârsta cu pricina. Nimeni, niciodată, nu e prea adult pentru Mary Poppins!

Între timp, ceilalţi copii s-au mutat din bloc, chiar şi Dănuţ, la casa lui, dar doamna profesoară a rămas acolo, e prietenă cu ai mei şi, într-un fel, mi-a devenit şi mie apropiată fiindcă e, în lipsă de alt termen, dar şi prin comparaţie cu ai mei, mai conservatori, foarte cool.  


domnica 2

Doamna profesoară, Domnica – aşa o cheamă – are, în continuare, o grămadă de cărţi şi e cititor avid, schimbăm impresii despre lectură, mai ales că, cel puţin la beletristică (şi nu numai, ok), avem cam aceleaşi gusturi. De exemplu, zilele trecute am aflat că recitise Arta conversaţiei. S-o reciteşti, mi-a zis, că dacă ştii deja subiectul, te concentrezi pe structura cărţii. O idee buna, de altfel, şi chiar o să-i urmez sfatul.

Îmi place că e open mind, că are pasiuni şi hobby-uri pe care şi le îngijeşte – colecţionează clopoţei, de exemplu – că are simţul umorului şi că e genul de profesor care se străduieşte şi, sunt convinsă, şi reuşeşte, să-şi facă interesant cursul şi să ofere studenţilor nu doar nişte informaţii ci şi provocări care să-i ajute să gândească singuri. Studenţi care, fie vorba între noi, de multe ori, nu au neapărat chef să înveţe.
Şi îmi mai place şi că a ajuns cu bine în secolul XXI, alături de computer şi internet.

De altfel, ştirile le află de pe internet, la fel şi noutăţile din domeniul pe care îl predă studenţilor, adică economie generală, şi tot aşa citeşte şi poveştile de printre rânduri. Însă… nu are internet pe mobil şi nici un telefon smart, după cum se vede mai jos, astfel că, atunci când cei de la Vodafone mi-au lansat invitaţia de a găsi pe cineva fără net pe mobil şi a remedia acest aspect, m-am gândit la doamna profesoară.

telefon

În felul ăsta va putea fi la curent cu toate noutăţile şi, de asemenea, va putea citi oricând mailuri cu poveştile şi poze ale celor doi nepoţi. Fiindcă, deşi mititei acum, ei vor avea foarte curând telefoane cu net, iar bunica trebuie să ţină pasul cu ei şi cu tehnologia! Aşa că va primi un smartphone şi un abonament cu trafic de date mobile inclus.

***
Îmi place campania de la Vodafone cu adusul oamenilor pe Internet. N-aş putea nici măcar începe să spun cât de mult mi-a schimbat mie viaţa Internetul ăsta, şi nu doar profesional ci şi la nivel personal. Prieteni. Suport. Informaţii. Ştiţi cum e, şi nu cred că e nevoie de muncă de lămurire în direcţia asta.

Oferta de Paşti a operatorului susţine campania “Împreună aducem toată România pe Internet” cu o mulţime de avantaje, printre care dublarea traficului de date pentru clienţii care reînnoiesc abonamentul sau fac unul nou, dar şi un bonus cu net nelimitat pentru o perioadă de până la patru luni, minute internaţionale, telefoane şi tablete la preţuri avantajoase şi multe altele, pe care le puteţi descoperi pe site-ul Vodafone. Şi un clip nou cu Ghiţă!

Nu în ultimul rând, mă bucur că, în ciuda faptului că eu n-am petrecut cel mai vesel Paşti, am avut ocazia să joc rolul Iepuraşului pentru un om fain, dând înapoi, sper!, măcar o parte din bucuria pe care cărţile alese odinioară de mama lui Dănuţ mi-au adus-o mie! Mulţumesc! :)

Share: