Mă gândesc că e bine să ştiţi că aveţi un serviciu nou la dispoziţie, se cheamă Peditel şi ar putea rezolva micile probleme medicale cu asistenţă via telefon, fără să mai mergeţi la spital cu cei mici.

Citez din comunicatul de presă:

“Peditel, primul serviciu telefonic de sfat medical pediatric de urgenta din Romania, functioneaza in regim permanent, 24/24, 7 zile pe saptamana, la Spitalul de Urgenta pentru Copii, Cluj-Napoca. Printr-un apel la numarul scurt 1791, parintele este indrumat, de catre un medic specialist, cum sa intervina, sa monitorizeze si sa amelioreze simptomele copilului sau, in situatii medicale cu risc minor. Aproximativ 30 de medici specialisti – medici pediatri si medici din sistemul de urgenta ai Spitalului de Urgenta pentru Copii Cluj – lucreaza in ture pentru a asigura serviciul functional.

© Oksun70 | Dreamstime.com

Foto: © | Dreamstime.com

In ultimii ani, medicii din UPU au semnalat un numar tot mai mare de parinti care se prezentau pentru probleme minore ale copiilor lor, ce puteau fi rezolvate si in urma unei consultari telefonice cu un medic pediatru. Cu Peditel, totul e simplu: parintele apeleaza 1791, medicii evalueaza cazul si ofera recomandari de tratament la domiciliu sau indica consultul medical specializat. In 12 saptamani de functionare, am discutat cu peste 1000 parinti, cele mai frecvente cauze fiind febra, tusea, virozele respiratorii, administrarea medicamentelor sau eruptia cutanata???, a declarat doctorul Calin Lazar, director medical al Spitalului de Urgenta pentru Copii Cluj si initiatorul programului.

PEDITEL 1791 este un numar scurt cu tarif normal, diferit de serviciul national de urgenta 112, se adreseaza exclusiv parintilor din judetul Cluj, este aprobat de Ministerul Sanatatii şi a fost infiintat la inititiva Fundatiei “Parinti din Romania???, filiala “Parinti Clujeni???, si finantat integral de Fundatia Vodafone Romania, cu o investitie totala de 42.000 de euro”

Mi s-a părut util să ştiţi. Şi poate se extinde şi în alte judeţe :)

Share: