De-a lungul timpului, am încercat cam toate lugimile şi culorile de păr. Pe rând, castaniul meu a trecut prin mai multe variante de roşcat, negru, diverse tonuri de şaten şi, da, blond. Închis, deschis, şuviţe, toate modelele, mai puţin platinat. A fost lung, scurt, băieţeşte, şi, fireşte, n-am scăpat nici de lungimile intermediare, perioadele în care nu stă nicicum! A. Şi, fireşte, pentru că e ondulat natural, de cele mai multe ori îl întind cu peria rotativă. Şi, săracu’ de el, a rezistat tuturor acestor tratamente nemiloase şi experimentelor mai mult sau mai puţin reuşite.

Până acum cinci ani.
Acum cinci ani am început un tratament ale cărui efecte secundare n-au fost dintre cele mai prietenoase: metabolism dat peste cap şi păr lipsit de vitalitate. Nu s-a întâmplat brusc, dar, în timp, claia de păr pe care îl tratam cum povesteam mai sus şi rezista precum ferestrele… alea, am uitat cum le cheamă!, s-a subţiat destul de mult, fir cu fir, iar aspecul a devenit tern şi… trist! Din motivul ăsta, baia mea a fost invadată de tot felul de produse menite să reţină, totuşi, firul 13 lângă firul 14 şi să redea vitalitatea şi strălucirea de odinioară.

De când am fost la Sighişoara, la un “training” intensiv făcut cu şefa laboratorului de cercetare de la Farmec am început să fiu şi mai atentă la ce produse folosesc şi am început să aleg Farmec pentru că am fost convinsă că sunt cât de naturale pot fi nişte produse cosmetice.

Am încercat cam tot ce au la capitolul podoabă capilară iar descoperirea recentă a celui cu germeni de grâu şi miere părea un răspuns onest la probleme mele cu disciplina părului. Plus un ser de vârfuri. Şi, din când în când, o mască.

gama

De 2-3 săptămâni, însă, cei de la Farmecau lansat gama ArganPlus şi, pentru că vârfurile mele nu se rup, se usucă, au nevoie de orice surplus de hidratare şi ceva mai gras care să le dea greutate. N-o să vă spun că părul meu a devenit brusc mătăsos şi arată ca ieşit din mâinile stilistei, că nu e aşa. Dar a devenit simţitor mai uşor de aranjat după şamponare şi mască, iar uleiul din aceeaşi gamă îl ajută să stea cuminte fără să-l îngraşe. Iar pentru mine e suficient cât să-l recomand, fiindcă ştiu că îmblânzirea lui e o provocare pentru orice produs!

E bine să ştiţi că uleiul de argan are un conţinut ridicat de omega-6 şi omega-9, polifenoli, vitamina E şi F și o serie de acizi graşi, astfel că hidratează părul uscat, previn despicarea firului de păr și uscarea scalpului. Gama conţine cinci produse care au, pe lângă uleiul preţios, 1. jojoba (şampon), pentru părul fragil și scalpul sensibil, 2. keratină (şampon) special conceput pentru părul deteriorat și dificil de aranjat, 3. ulei de măsline (şampon) indicat pentru părul lipsit de consistență, 4. ulei de măsline din nou, de data asta pentru mască şi, în fine 5. uleiul de păr, care ajută părul devitalizat să își recapete strălucirea.

Le găsiţi pe toate cinci pe site, alături de promoţiile curente şi de alte bunătăţi! Şi, apropo de promoţii, nu uitaţi că puteţi câştiga o maşină, perii rotative, plăci şi alte ajutoare pentru îmblânzirea părului! Baftă!

PS Am tuns azi vârfurile, am venit acasă, şampon, mască, ulei. Şi stă! Pentru o vreme, cel puţin, am scăpat de-o grijă!

 

Share: