Orice festival, și mai ales unul de amploarea TIFF, are nevoie de prieteni dar are nevoie și de bani ca să se întâmple, și nu puțini, pentru că sunt mulți oameni implicați în buna desfășurare, multe locații și, în general, multe de facut, așa că, dincolo de eforturile locale, sponsorii sunt foarte importanți, iar implicarea lor neprețuită. Știu din culise cam ce înseamnă bugetare de festival și cum fiecare leu contează pentru încă un eveniment, încă un oaspete străin, încă o bucurie oferită publicului. Și, vă rog să mă credeți, cultura nu e neapărat o prioritate pentru multe din companiile care au puterea (financiară) de a se implica în astfel de evenimente.

Prin urmare, o reverență (chiar și în scris) mi se pare cel mai mic efort pe care îl pot face pentru ca cei care susțin evenimentele culturale să aibă parte de o vizibilitate sporită, pe măsura implicării. Iar când e vorba de branduri cu care am afinitate, cu atât mai mult!

WP_20140602_16_33_06_Pro
La această ediție TIFF am avut ca partener printre rânduri MasterCard, cei care în acest an au ales să ajute festivalul și prin aducerea tehnologiei contactless, o premieră festivalieră în România, și o modalitate prin care cozile la bilete pot fi scurtate sau măcar ajutate să avanseze mai repede. Citiți mai jos un interviu cu Georgia Baltag, Marketing Manager MasterCard România, ca să aflați de la sursă de ce și cum!

Sunteți alături de TIFF de opt ani, iar asta înseamnă, fără îndoială, că e un parteneriat de succes, dar și un angajament important pentru voi.

Da, TIFF este un proiect in care ne implicam in fiecare an cu drag, asa ca nici n-am simtit cum au trecut cei opt ani. Festivalul se potriveste foarte bine cu strategia noastra si cu semnatura noastra – “De Nepretuit”, tocmai pentru ca aduna, creeaza si impartaseste experiente si emotii pretioase. La Cluj-Napoca, in fiecare vara, se spun povesti frumoase, vin oameni talentati si pasionati, asa ca nu poti sa pleci de aici decat cu amintiri… de nepretuit.

WP_20140604_17_26_02_Pro

TIFF Lounge, un spațiu MasterCard

Îmi poți spune cum a evoluat implicarea MasterCard în Festival de-a lungul anilor?

In fiecare an, am incercat sa marcam prezenta noastra la TIFF intr-un mod care sa se integreze cat mai bine in atmosfera de festival. Am realizat materiale video cu mari actori romani, am sustinut workshop-uri de cinematografie prezentate de regizori talentati si, in fiecare an, am fost cei care am acordat Premiul Publicului. Ne bucuram ca anul acesta am reusit sa ne implicam si mai mult si sa introducem sistemul de plata contactless, care inseamna mai putin timp petrecut la casa de bilete, de catre spectatori, si mai multe momente speciale, la spectacolele cinematografice.

Este implicarea MasterCard în evenimente culturale o prioritate worldwide, și dacă da, de ce?

Strategia de marketing a companiei, la nivel global include si multe evenimente, de la cele sportive – cum este UEFA Champions League, la cele culturale sau de moda. MasterCard este unul dintre sponsorii traditionali ai Brit Music Awards in Londra si ai evenimentelor musicale de jazz la Lincoln Center – unul dintre evenimentele reprezentative pentru New York.

Anul acesta, la TIFF, ați ales o abordare și o activare încă și mai aproape de public, aducând tehnologia contactless, care scurtează semnificativ timpul de plată la casele de bilete. Povestește-mi un pic despre asta.

Tehnologia contactless este folosita frecvent si foarte apreciata in strainatate, la evenimentele mari, tocmai pentru ca simplifica si face mai rapida plata. Desi parteneriatul nostru cu TIFF are deja o istorie de aproape un deceniu, anul acesta este unul deosebit pentru ca am reusit ca alaturi sa organizatori sa sustinem introducerea acestui tip de plata, in premiera pentru un festival din Romania.

star

… și promovati tehnologia si prin campania cu premii pentru cei care vin la Casa TIFF sau in lounge-ul TIFF din piata Unirii cu chitanța de plata contactless MasterCard sau Maestro.

Da, avem premii in ton cu ocazia: cocktail-uri, ochelari de soare si invitatii la seara de gala. Desi a plouat destul de mult la inceputul festivalului, soarele din ultimele zile ne ajuta si ochelarii devin din ce in ce mai interesanti.

De asemenea, încurajați și adunați în continuare, după fiecare film, sufragiile pentru Premiul Publicului.

Da, Premiul Publicului este o constanta a implicarii noastre la TIFF – e momentul pe care ne bucuram sa il sustinem, pentru ca el reflecta alegerile spectatorilor. Anul acesta, parte din strategia de inovatie pe care impreuna cu organizatorii TIFF, incurajam publicul sa voteze prin intermediul canalelor electronice – online si mobile – printr-o campanie cu premii potrivite pentru o vacanta cinematografica: 10 rucsacuri si 100 cocktailuri.

WP_20140606_10_48_21_Pro

In incheiere, s-a discutat foarte mult de faptul ca este cea de-a 13-a editie a TIFF-ului, si toata lumea si-a dat cu pararea daca va fi cu noroc sau cu ghinion. Voi ce credeti?

Amuzant este ca, atunci cand am vazut prima data acreditarile cu TIFF’13, am crezut ca s-a strecurat o greseala, ne asteptam sa vedem ’14. 13 este o cifra intr-adevar interesanta, cu mult mit in jurul ei. Noua, numarul 13 ne-a adus mereu doar noroc, deci nu putem decat sa ne bucuram din plin de cel de-al 13-lea TIFF.

_____

Nu uitați: mai multe detalii despre TIFF găsiţi pe site, Twitter, FB şi YouTube, Instagram, iar in partea dreaptă, jos, a site-ului, găsiţi şi linkurile pentru descărcarea aplicaţiei festivalului, atât pentru Android cât şi pentru iChestii.

Pentru mine TIFF 2014 se termină astăzi, dar ecourile sale continuă printre rânduri cu ultimul jurnal de fesTIFFal, un film muuuult așteptat (și usturoiat) și o serie de interviuri care sper să vă placă!

Share: