Înțeleg că e simplu să-ți pierzi răbdarea cu cineva care nu poate fi atent prea mult timp, nu știe și nu înțelege lucrurile și, uneori, nici ceea ce-i spui, cu cineva care pur și simplu nu are suficientă experiență de viață pentru a face lucrurile mai bine și nici nu te ascultă tot timpul.

Dar când ție ți se pare că nu e atent, că îl poți ignora, că-i poți spune că e prost, că-l poți amenința că i se vor întâmpla lucruri rele dacă nu ascultă, ba chiar treci la fapte, el, de fapt, e acolo.

violenta

Tu nu ești un om rău, știi că nu e bine să țipi la el să-l lovești, nu e bine să te audă înjurând sau să asiste la agresivitatea ta îndreptată împotriva celor din jur. Crezi că ești un părinte bun pentru că, la drept vorbind, nu prea îl bați. Ei, sigur, țipi că țipi la el și-l ameninți, și uneori îi mai scapi și-o palmă la fund, da’ e copil, uită până pleacă la facultate!

Dar dacă nu uită? Și dacă, de fapt, tu ești agresorul lui, chiar și fără să-ți dai seama?
Treci prin clipul interactiv de mai jos, găsește copilul și schimbă-i viața:

Sunt multe lucruri greșite pe lumea asta, multe pe care noi, adulții, le facem chiar și fără să ne dăm seama, așa că, dacă aveți copii, fie și prin preajmă, ai prietenilor, gândiți-vă de două ori înainte să țipați la ei sau chiar mai rău…

O campanie UNICEF România de conștientizare a violenței impotriva copiilor.

Share: