Nu, nu m-am defectat la cap. Titlul nu-mi aparține, e un citat dintr-o postare apărută pe pagina premierului României. Îl cunoașteți, domnul acela arogant care apare la TV, face glume proaste, are personalitate multiplă, dacă e să ne luăm după propriile-i declarații și are o ușoară adicție* în a susține lucruri care nu sunt chiar adevărate, cel mai recent exemplu fiind că economia ar dudui pe plus.

* în generozitatea mea, o pun pe seama vreunei afecțiuni mai degrabă decât a unor aserțiuni calculate. Mi-e greu să cred că cineva în poziția asta e atât de prost (sfătuit)

Dar să vedem toată postarea:

vp

Lasă niște virgule în plus (dar rețineți, totuși, ideea, că revin la asta) pe la bunic, pe-acolo, lasă și lipsa diacriticelor, de nescuzat în comunicarea șefului Guvernului, dar care e treaba cu ???să trăim în Romînia ca în țara noastră???? Oare ce a vrut să spună postatorul de serviciu? O fi venit de la vreun chef de Sf. Maria și s-a gândit că e bine să amintească poporului internaut ceva despre pioșenia, smerenia și credința premierului?

LE: am schimbat poza, am pus toată editarea, fiindcă, între timp, au șters o virgulă.

Sau o fi un fel de ???Gura păcătosului adevăr grăiește???, adică toată clica de la putere fură de rupe din România ca și cum ar fi țara altora, una numai numă de prăduit, vândut, taxat, mințit?!

Cât despre virgule, e păcat frecvent în echipa de comunicare de la Palatul Victoria (da’ pot, oare, să-i spun ???comunicare????!), chiar la case mari, cum ar fi purtătorul de cuvânt al Guvernului, care s-a dat zmeu cu niște ziariști și i-a ???executat electric???, blocându-le accesul la propria-i pagină pe FB. Dincolo de ridicolul situației, în care cineva plătit pentru buna relație cu presa a instituției pe care o reprezintă blochează și jignește jurnaliști, ba se mai și mândrește cu asta!, un status publicat azi are, de asemenea, ceva probleme cu virgulele…
LE: după ce am scris textul ăsta, purtătorul de cuvânt al Guvernului a avut amabilitatea să mă blocheze!Noroc că făcusem o captură de ecran înainte, să se vază lipsa virgulelor :))))

palada

Pe tema asta, citiți, la Cătălin Tolontan pe blog, și o justificată întrebare adresată premierului.
Cei care administrează pagina de FB a premierului fac tot soiul de nefăcute, cum ar fi că se folosesc de Simona Halep pentru a mai fura câteva Like-uri pentru pagina șefului, însă cel mai mișto și mai mișto lucru e că au, ei, echipa, propria pagină de FB. Una pe care nu fac altceva decât să dea share propriilor statusuri publicate în pagina premierului.Da, înțeleg, nici un om bun de comunicare, și prin asta înțeleg un practician cu etică profesională, nu doar cunoscător al artei comunicării, nu s-ar prostitua să lucreze pentru Ponta și Guvern, oricâți bani s-ar pune pe masă. Cu toate astea, însă, măcar să ia în echipă oameni care vorbesc și scriu corect limba română, care-și țin departe de ochii publicului propriile (și micile) războaie și care, la o adică, pricep că sunt plătiți să faciliteze comunicarea oficială a Guvernului și a premierului, și nu să facă PR electoral!rope and soapPS Asta nu e singura mu.. strare scrisă!
Share: