Ne cunoaștem fie printr-o recomandare, fie ne vedem întâmplător, aiurea, și îmi place de tine. Și vreau să te cred. Și vom avea o primă expriență care, dacă e frumoasă, o să fie urmată și de altele. Și așa se clădește încrederea. Ne petrecem timpul împreună, tu îmi povestești ce mai faci, îmi zici că suntem frumoși împreună, prietenii ne invidiază relația, ajung să-ți cunosc familia și prietenii, împărtășim aceleași valori.

Ești alături de mine și la bine și la greu, îmi faci mici cadouri, surprize plăcute, simt că relația noastră contează pentru tine. Și anii trec și într-o zi te prind cum tragi cu coada ochiului spre alții, ba chiar începi să ai texte special concepute pentru le a atrage lor atenția și văd cum începi să uiți de mine, cum promisiunile tale încep să nu mai fie respectate mereu, cum a început să fie din ce în ce mai dificil să dau de tine la telefon sau pe mail și ți-ai restricționat pagina de FB în așa fel încât eu nu mai pot posta acolo.

Și văd mereu cum te adresezi altora, noilor sau potențialilor tăi prieteni, iar de mine uiți din ce în ce mai des, pentru că ești atât de sigur că n-am să te părăsesc. Sigur, inerția e mare, dar greșești! Într-o zi o să fac pasul ăla. Poate timid, la început, o să ies cu alții până o să mă decid cu cine vreau o relație stabilă. Sau poate că n-o să mai am nici o relație stabilă ci o să aleg pe rând în funcție de ce promisiuni îmi fac pretendenții! Ești sigur, totuși, că asta vrei? Că anii petrecuți împreună înseamnă pentru tine mai puțin decât faptul că alții te-au ignorat până acum și că, dacă se lasă seduși, e doar pentru o promisiune vremelnică pe care le-o faci ca să-i atragi? Nu erai așa când te-am cunoscut, să știi!

Un nou studiu despre ceea ce îi îndeamnă pe consumatori să părăsească ori să rămână alături de un brand arată următoarele concluzii:

Leave-Stay

Brandul e despre valoarea pe care o aduce consumatorului. Într-un fel te simți când pui pe masă mobilul ultimul răcnet al tehnologiei și altfel strecori discret din buzunar către ureche obiectul din antichitatea telefoniei mobile.
Brandul e despre valoarea serviciului și a experienței oferite consumatorului. Dacă nu-ți pasă de mine suficient cât s-o înveți pe tanti de la casă că nu e ok să stau după ea ca să-i spună nush ce prietenei la telefon, ghinion! Mă duc la alt magazin data viitoare.
Brandul e și despre client service. Când îi adresez o întrebare, aș vrea și răspuns. Repede. Adică mai repede de trei zile care au trecut de când am trimis un mail operatorului meu de telefonie mobilă cu vreo câteva întrebări… pentru că nu am găsit răspunsurile respective nicăieri pe site.

Iar lista poate continua…

Share: