Taman am văzut la un domn pe FB afișul unui marș care e programat să aibă loc azi în 60 de orașe din România și Republica Moldova iar comentariul cu care era introdus zicea ceva de genocid și de faptul că statul ar trebui să ajute mamele să fie mame și încă niște chestii!

barbatii-adevarati-aleg-viata_resizeDe fapt, bărbații adevărați înțeleg că un act sexual neprotejat poate avea ca rezultat o sarcină, prin urmare se ocupă de protecție în sensul ăsta. Asta înseamnă responsabilitate, nu ieșitul pe străzi cerând să se interzică avortul!

Barbații adevărați susțin educația sexuală în școli în loc să se laude cu un un număr cât mai mare de femei care le-au trecut prin pat.

Barbații adevărați nu țipă la stat să susțină mamele care au rămas însărcinate… cu aportul lor, al bărbaților adevărați, nu cu statul.

(sunt de acord că statului român i se rupe că natalitatea se duce în jos în România și că 42 de lei alocație pentru copii e o sumă jenantă, apropo!)

Bărbații adevărați înțeleg că e dreptul și alegerea femeii de a aduce sau nu pe lume un copil și că treaba asta nu se oprește la maternitate, după nouă luni de sarcină, ci e o responsabilitate pentru tot restul vieții.

Bărbații adevărați înțeleg că scoaterea în afara legii a întreruperilor de sarcină poate rezulta într-un număr mare de femei care se vor automutila sau poate chiar își vor pierde viața în încercarea de a avorta ilegal, așa cum s-a întâmplat după decretul ceaușist din ’66.

Nu în ultimul rând, bărbații adevărați înțeleg că un copil venit pe lume neprogramat, nedorit și crescut (doar) cu sprijin de la stat e un copil care pornește din start cu mai puține șanse, iar asta nu e corect față de nici un copil.

Așa că, în loc să iasă pe stradă și să certe statul că permite avorturi în condițiile în care multe femei fac asta în loc să ia pilule ori să impună folosirea prezervativului, bărbații adevărați ar putea, pur și simplu, să gândească un pic înainte.

Share: