Domenico Dolce și Stefano Gabbana au acordat, săptămâna trecută, un interviu pentru Panorama, o revistă din Italia. În cadrul interviului, Dolce a zis că el a considerat că nu e ok să aibă copii pentru că e homosexual… doar că mult mai nasol:

Te naști dintr-o mamă și un tată. Sau, cel puțin, așa ar trebui să fie. Eu îi numesc copii sintetici, copiii chimiei. Utere închiriate… ăăă… mai bine o las în engleză, parcă sună mai puțin aiurea:

You are born to a mother and a father. Or at least that’s how it should be,” Dolce said. “I call children of chemistry ‘synthetic children’. Rented wombs, semen chosen from a catalogue… psychiatrists are not ready to confront the effects of this experimentation. (…)
The only family is the traditional one. No chemical offsprings and rented uterus: life has a natural flow, there are things that should not be changed.

Elton John, care are doi copii cu soțul lui, s-a supărat foarte tare, și pe drept cuvânt, și a spus că o să boicoteze produsele D&G. Lui i s-au mai alăturat vreo câteva vedete cum ar fi Ricky Martin, Martina Navratilova, Courtney Love, Sharon Stone sau Victoria Beckham.

ej vs dg
Ieri, cei doi designeri au trimis o declarație oficială prin care încearcă să dreagă busuiocul:

???Noi credem în democrație și în principiul fundamental al dreptului la exprimare. Am vorbit despre modul nostru de a vedea realitatea, dar nu a fost nicidecum în intenția noastră să judecăm alegerile altor oameni. Credem în libertate și iubire???. După care Dolce îi dă cu valorile familiei tradiționale în care a crescut el și că știe că există și alte tipuri de familii DAAAAR din experiența lui, familia are altă configurare.

Nu mi se pare că declarația asta adresează sau repară ce-a spus în Panorama, și nici nu văd cum ar putea repara ceva gen ???copii sintetici???, dar se vede că aici a intervenit și cineva mai priceput la comunicare, cineva care a încercat să mute accentul de pe copiii sintetici pe libertatea expresiei și valorile tradiționale pe care famiglia Dolce le-a insuflat micului Domenico.

Întreabă un PR înainte de interviuri dacă ai chef să te arunci în declarații sensibile!

D-aia zic: nu contează cât ești de obișnuit cu interviurile, șicanele și capcanele reporterilor! Ești foarte atent ce spui în interviuri, pentru că, iată, vorbește gura fără tine și nu e fix ok să jignești nici vedetele și nici pe cei care au apelat, pentru a avea copii, la fertilizarea în vitro. N-a fost, cu siguranță, alegerea lor să-i facă așa, a fost soluția la care au fost nevoiți să apeleze!

Și e bun și PR-ul ăla cu pretențiile lui aberante de a te pregăti pentru interviuri înainte să te vezi cu presa, ori măcar de a fi prezent ca să poată s-o dreagă, atunci, repede, pe loc! Că după trei zile, poți să explici tu de câte ori vrei ce ai vrut să spui de fapt, că răul e făcut!

Nu în ultimul rând, și asta e o chestie pe care o spun celor care se pregătesc de interviuri, tu controlezi ce spui. Oricâte și orice întrebări ți-ar pune jurnalistul, tu și numai tu controlezi ce spui. Dacă nu spui tâmpenii e greu să-ți pună tâmpenii în gură, chiar și cu citate scoate din context. Iar dacă știi că interviul poate deveni spinos, vorbește cu un profesionist în comunicare. Înainte de interviu, da?

(dar când zici ???copii sintetici??? nici mama contextului nu te mai salvează!)

Ah! Faza care m-a făcut să mă gândesc, totuși, că ar putea fi un PR stunt este că cea mai recentă colecție D&G se cheamă Viva la mamma iar defilarea a adus pe catwalk modele cu o sarcină vizibilă sau care țineau copii în brațe ori de mână.

mamma

Share: