… is huge! Mai multe evenimente, mai multe spații, mai multe proiecte și ateliere. Pe scurt, cu cifre, 130 de designeri și 150 de lucrări și, pe parcursul celor zece zile, între 15 și 24 mai, vor avea loc peste 25 de evenimente și prezentarea celor mai bune proiecte din object design, fashion, arhitectură, urban planning, grafic design, branding și ilustrație, și artă de la ediția trecută și până acum.

În premieră, Romanian Design Week are o țară invitată, iar pentru această ediție este vorba de Olanda. Designul din ???țara lalelelor??? va fi promovat prin expoziţii, workshop-uri şi întâlniri iniţiate de designeri şi companii olandeze, ce vor avea loc atât la Hanul Gabroveni, alături de Expoziția centrală RDW, cât şi în alte spaţii din Bucureşti. Toate evenimentele țării invitate în acest an vor alcătui Traseul designului olandez: Dutch Design Awards Exhibition, Arhitectura textilelor, Studioul temporar Design Thinkers, Povestea lânii de noetsj la The Institute Café, Neverending Story by Sorin Bechira la Grand Cafe Van Gogh și Meniu Special Romanian Design Week la The Artist.

SDD
În plus, în programul de anul acesta vor fi reprezentate încă cinci țări europene: Suedia, Danemarca, Finlanda, Austria, Cehia. Primele trei vin la RDW (și) cu un proiect comun, Nordic Corner, care va include două expoziții și o zonă specială în care va fi recreată atmosfera unei case nordice autentice – cât de mișto e asta?!
Vienna Design Week Embassy semnează expoziția interactivă Interpretând Viena, Centrul Ceh din București prezintă instalația “By the clicking an eye??? de Ondřej Vicena, Ambasada Suediei și a Finlandei pun în scenă expoziția Tendințe emergente în designul scandinav, iar studioul suedez de design Glimpt expune cele mai noi produse din cadrul proiectului Glimpt de România.

Un alt eveniment care se va bucura de atenția mea sporită este expozitia Play&Rewind (Memories, games and tales in Romanian design), prezentată de UniCredit, pentru că propune declinarea și reinventarea (artistică) a ideii de joacă și a jocurilor copilăriei. Iar mie îmi place să mă joc și încă am nostalgii cu poznele copilăriei.

Sper să veniți și voi la joacă la Romanian Design Week și să vă lăsați seduși de creativitatea creatorilor români. Promit că unii dintre ei vă vor părea irezistibili! Și, ca să navigați mai ușor printre artiști, proiecte, locuri, expoziții și ateliere, există și o aplicație, prezentată azi la conferința de presă – o puteți descărca de aici pentru Android.

RDW este un eveniment The Institute.

Share: