După cum știți, presa scrisă e pe moarte, și asta se întâmplă din variate motive. Managerii acestor instituții nu și-au bătut capul cum să se descurce în economia de criză și nici cum să se folosească de internet, multe dintre ziare au fost finanțate de oameni implicați în politică și, unii dintre ei, certați cu legea, mulți jurnaliști buni s-au săturat de salarii mici sau presiuni editoriale, iar cei mai tineri care au umplut redacțiile sunt îndemnați să scrie la kilogram, știri de două parale, cu titluri cât mai bombastice.

În fine, s-au scris cărți pe tema asta, n-are sens să scriu și eu una acuma. Cert e să presa scrisă e vai mama ei.

Și ce face onor Guvernul în cazul ăsta? Păi o Ordonanță de Urgență pentru înființarea Fondului Audiovizual (nu e typo în titlu, chill) prin care să ajute presa. Dar nu presa scrisă, nu, că Guvernul știe că românilor le e lene să citească și preferă talk-show-uri de doi lei la TV, să dezbată, dom’le, că și părerea lor contează! Și TV-ul are audiențe mai mari, deci manipularea e mai eficientă! În caz că nu știați, un român petrece cam 6,7 ore pe zi la TV.

Sumele pentru susținerea televiziunilor (și radiourilor, se pare) ???se constituie prin colectarea, anuală, a unei contribuții de 5% din veniturile realizate de distribuitorii care retransmit servicii de programe de televiziune prin rețele de comunicații electronice, precum și din taxele percepute de CNA pentru eliberarea licențelor audiovizuale, prelungirea valabilității licențelor audiovizuale și eliberarea avizelor de retransmisie??? (sursa)

tv
În ceea ce mă privește, sunt mulțumită că Telekom, de la care am eu TV, a reacționat dur și categoric la povestea asta. Și sper s-o facă și ceilalți.

Nu de alta, dar destinația banilor e mai mult decât evidentă și mi se pare inadmisibil ca Ponta să aibă un fond de unde să cotizeze pe la prietenii cu televiziuni, culmea!, ???pentru asigurarea libertății de informare și susținerea programelor informativ-cultural-educative???. Oh, the irony!

Share: