Conceptul SMS Camp are la bază ???înfrățirea??? între clienți, agenții și bloggeri, așa că ideea de a-i pune la masă pentru a lucra împreună o campanie după brief-uri reale mi se pare mai mult decât nimerită. Dar până la ???joaca de-a campania??? au mai fost niște prezentări.

Mugur Pătrașcu a vorbit despre câteva întrebări și răspunsuri în Social Media, dar a prezentat și un decalog, și iar am fost de acord cu multe dintre lucrurile pe care le-a zis – ori și-a mai îmblânzit el abordarea și/sau ideile ori eu, fiindcă de obicei am măcar ceva de comentat la prezentările lui Mugur. Nu și de data asta, însă! Din decalog am reținut: Nu te aștepta la miracole. Nu ești atât de bun!

mugur

Fiindcă, da, (și) Social Media, ca, de altfel, cam tot ce înseamnă comunicarea unui brand, e despre construit nu despre tunuri. Și exact asta au spus și reprezentanții celor trei bănci partenere ale evenimentului, în ordinea prezentărilor: Banca Transilvania, UniCredit și Garanti.

Mi-a plăcut că Anca Nuță de la UniCredit revenise cu impresii proaspete de la Cannes și a făcut o paralelă între unele dintre lucrurile aflate acolo și activările lor recente pe zona de arts&culture (una de care nu sunt câtuși de puțin străină, inclusiv (sau mai ales) în context), și mi-a plăcut entuziasmul cu care povestește Virginia Oțel despre proiectele și planurile de comunicare în SM, dar și despre oină, sportul ???adoptat??? de Garanti. De la BT, am aflat câteva dintre strategiile lor de comunicare în SM și câteva lecții însușite de-a lungul ultimilor ani. Apropo, ce-o mai face Zânul?!

Ultima prezentare a fost a unei noi rețele de socializare, Komunomo – vedeți și singuri ce-i acolo și cum funcționează dacă urmați linkul!

Juriul

Juriul exercițiului practic de la BIZ SMS Camp

După amiază, în loc să lenevim, am fost provocați la conceperea unor campanii pe brief-uri primite de la parteneri. Am avut aproximativ o oră să venim cu soluții la provocări dar celor din echipa care m-a inclus și pe mine nu ne-a luat atât de mult timp.
Am avut de conceput o campanie cu bloggeri pentru lansarea unui produs de la BT, cardul Flying Blue, în ambele variante, Classic și Premium. Problema a fost că targetul nu prea se potrivea cu ideea de „campanie cu bloggeri??? și cu obiectivele… dar ne-am străduit! În final, am ieșit pe locul secund, după echipa care a rezolvat brieful Caroli, normal, că la ei era cu CSR, și brief mai permisiv.

Nu e primul exercițiu de genul ăsta pe care îl fac, nu e nici ultimul, am văzut și am scris, la rândul meu, multe brief-uri. Dar mereu m-am străduit să fie foarte clar ce vreau, cui mă adresez și de ce, și cam care e bugetul de care dispun pentru toată povestea. Ceea ce n-aș putea spune despre toate brief-urile pe care le-am văzut în cadrul exercițiului nostru, așa că data viitoare am putea face un prim exercițiu care să constea în alcătuirea brief-ului. Ca să fie (și) mai bine!

În schimb, mi s-a părut foarte mișto pentru cei prezenți să aibă feedback pe ideile lor de la unii dintre cei mai creativi oameni de pe la noi.

JD
Și, tot apropo de creativitate, am apreciat foarte mult activările de la petrecerea Jack Daniel’s, de data asta în cea mai recentă formulă adusă pe piața românească: honey. Masă de blackjack și bani primiți la degustarea licorii. Am degustat și jucat și eu, dar cred că am mai degrabă noroc în dragoste! :D

(va urma)

Share: