Cred că e prima dată în mulți ani când nu mă bucur că se termină vara, probabil pentru că pe asta chiar am simțit-o foarte puțin ca fiind anotimpul… vacanței! Nu mi-e dor de lumina blândă de toamnă, de serile parfumate cu miros dulce-amărui de must și nuci verzi și încă visez la câteva zile petrecute la malul mării, departe de lumea dezlănțuită.
M-am uitat acum pe prognozele meteo și se pare că vom avea un septembrie cald și calm, cu temperaturi de plajă, fără cine știe ce ploi, și mă gândesc că, poate, reușeșc să mai fur măcar câteva zile. Însă la cum se vede agenda pentru luna asta, șansele sunt mici.

Am apucat să văd marea de trei ori anul ăsta, de fiecare dată doar preț de câteva ore, nici pe departe suficient pentru dorul care mă bântuie adesea în momente sau ipostaze în care aș prefera să nu facă asta. Dar nu e ca și cum aș avea de ales.

Am plecat sâmbătă după masă, am regăsit o mare calmă și caldă, la malul căreia am petrecut câteva zeci de minute, departe de agitația teraselor de pe plajă, dar ascultând, totuși, muzică. Mi-am lăsat gândurile să rătăcească aiurea și dorul să se stingă repede, cam ca felinarele de hârtie mai puțin norocoase, în apa mării. Am mâncat rapane, am făcut o baie și-am plecat acasă – cam de-atâta a fost vreme tura asta. Și acum e bine, nu sevraj, nu nimic.
Săptămâna viitoare o să fiu la Plai și apoi vor veni alte proiecte și agende și, cu puțin noroc, o fie o să mai dau o fugă, să-mi iau La revedere până vara viitoare, fie o să mă bucur de toamnă și culorile ei nebune, iar dorurile verii vor fi uitate.

mare
Însă, așa, de final de vară, doar calendaristic, apropo, nu și termic, pentru cei care, ca mine, preferă concediul de septembrie, mai puțin aglomerat, mai puțin canicular și, da, chiar și mai ieftin, azi e ultima șansă să profitați de oferta verii de la Farmec, cea în care, dacă vă comandați cel puțin un produs de plajă, transportul e gratuit. De asemenea, tot azi e ultima zi în care, la comenzile de peste 100 de lei, primiți gratuit o ojă (preferata mea e Withered Rose) și o cremă hidratantă bună pentru orice bucată de piele, expusă la soare sau nu.

Să nu ziceți că n-ați știut!

Share: