O nouă ediție a festivalului cel vesel, o nouă evadare la Cluj și, în chiar prima seară, o comedie la care zâmbești și chicotești, iar la final aproape că-ți dau lacrimile. Așa a debutat anul ăsta Festivalul Internațional Comedy Cluj, cu covor roșu la cinema Florin Piersic și cu un Mickey Rourke în formă și în rol.

Ashby_Movie_Poster
Filmul e făcut după rețeta clasică ???tânăr la vârsta liceului care se maturizează ajutat de un nene mai în vârstă???, dar Ashby, personajul lui Rourke are un cinism pe care eu l-am găsit delicios, în ciuda faptului că mai crapă, pe ici, pe colo, când e lovit de accese de duioșie.

Debutul e destul de brutal pentru că aflăm, odată cu Ashby, că mai are de trăit doar vreo două-trei luni, ceea ce te face – nu știu de ce – să te gândești ce ai face tu dacă neurologul ți-ar da același verdict. N-am avut vreme de astfel de reflecții aseară, pentru că, na, eram atentă la film, dar cumva a rămas pending și cred că cel mai mult mi-ar plăcea să nu știu.

Însă, dacă aș fi un fost asasin plătit de CIA e posibil să accept prietenia unui tânăr vecin, și chiar să văd în el șansa de a-i oferi acestuia câte ceva din experiența mea de viață, lucru pe care l-am ratat plenar în relația cu fiica mea, pierită cam la vârsta pe care o are acum vecinul, Ed, interpretat (bine!) de Nat Wolff.

Dacă adaugi la rețeta asta și o mamă singură – a lui Ed – care ar vrea să regăseasă dragostea pierdută la divorț, un tată care e prezent doar online, din când în când, și o iubită preocupată de scanarea (la RMN) a creierelor jucătorilor de fotbal american, la final o să ai parte de o comedie ușor sentimentală și de un debut perfect pentru încă o ediție Comedy Cluj!

Dacă nu, începând de azi, vă recomand programul festivalului și, în principiu, cam orice film de acolo, fiindcă selecția a fost făcută de un om care chiar știe filme!!!

Share: