La finele lui septembrie, la mine în bloc umblau zvonuri că RADET-ul ne lasă fără apă caldă și căldură. Fiindcă nu erau plătite facturi multe în urmă, ba se pare că cineva de la administrație și-a și însușit niște bani – și nu puțini. Vorbim de o datorie de vreo câteva sute de mii de lei. Plus penalizările. În total, aproape de milion – da, e un bloc mare, sunt vreo sase sute de apartamente.

Ce-i drept, apa era închisă, dar am tot speram că alta e cauza, vreo țeavă spartă, vreo lucrare mai mare, ceva. Altceva. De câteva ori pe zi deschideam robinetul cu apă caldă… pauză! Și pauză o să fie, și cu apa caldă, și cu căldura.

Acuma, ca și în alte rânduri, eu m-am înfuriat pe vecinii nesimțiți, ăia din pricina cărora trebuie să fac eu investiții cu patru cifre acuma, ca să nu mor de frig. Deși eu îmi plătesc dările la zi. Deși am plătit la zi și fondul special RADET menit să mai reducă din datorie până se mai recupera ceva din datorii. M-am înfuriat și am avut porniri sadice și haiducești, cu pistoale și pumnale, jur! Doar că din discuțiile pornite de ceilalți locatari – și pe care mi le relatează una din babe – pricep că lumea era relaxată fiindcă STATUL sigur o să facă ceva. Doar n-o să ne lase să murim înghețați și jegoși, nu? STATUL trebuie să facă ceva!

Câteva zile mai târziu, la intrare a apărut articolul 34 din Constituție însoțit de explicațiile cui o fi scris prostia aia cum că, potrivit respectivului articol, STATUL trebuie să facă ceva, că așa e constituția.

Da? E clar? Asta e mentalitatea! O să se rezolve fiindcă statul trebuie să facă ceva, noi doar să avem răbdare, că o să facă! Nu e cazul de furci și topoare și ars ușile vecinilor care nu plătesc fiindcă statul o să aibă grijă de noi.

dus

Eu mi-am pus boiler, pentru că nu cred că statul trebuie să plătească întreținerea nimănui. Și o să-mi pun și panouri termice (probabil), ca să scap de stat și de sistemul comunist de trăit la comun. Și poate că o să mă mut la moșie de la vară, uite-așa, ca să nu mai depind nici de vecinii mei români care așteaptă mereu să facă statul ceva pentru ei!

PS dacă știți, dacă aveți, caut sfaturi avizate despre panourile termice.

Share: