Dacă în anii trecuți am scris despre Globuri în detaliu, de la nominalizări, meniuri, până la Red Carpet și, desigur, premia(n)ții, anul ăsta nu prea am simțit că mă ia valul. Poate și pentru că mi se pare că la nivel de filme memorabile anul trecut n-a fost cel mai darnic… asta ca să nu spun sărac. Sigur, am avut câteva preferate. Dar puține.

Și mi se pare că și ceremonia Globurilor de anul ăsta n-a fost cea mai reușită dintre ele – vedeți mai jos de ce.

Rochii urâte, pe alocuri banale, cu câteva excepții dintre care notabilă mi se pare Dame Helen Mirren – face 71 vara asta și asta n-o împiedică să fie minunată.

HM
Prin comparație cu ea, Jane Fonda (78) e o gospodină de la Tecuci intrată prima dată la Harrods. Din greșeală. A se vedea și cum ține piciorușele.

jf
Am vrut să zic ceva și de rochia Nadiei Comăneci, dar nu mai zic. E hidoasă, punct. Sau de freza lui Tatum. Brrr!

Așa! După ce am rezolvat-o cu ținutele, să trecem la conținut.

The Martian nominalizat la musical sau comedie. The Martian câștigă la această categorie. Matt Damon la fel. Really? Musical sau comedie? Așa de mare stresul că trebuie să câștige filmul ăsta ceva încât l-au scos din categoria de care aparținea de fapt, adică Drama?

Jamie Foxx reușește să spună altceva decât ce era scris pe cartonaș, anunțând alt câștigător în locul lui Ennio Morricone. Tarantino vine pe scenă să ia premiul pentru Morricone și spune, greșit, că asta e primul Glob al compozitorului. În realitate, e al treilea. Dintr-un total de nouă nominalizări.

Ricky Gervais face glumițele lui obișnuite în care se ia de toată lumea cu mai mult sau mai puțin umor.

Funny Denzel care a primit premiul Cecil B. DeMille și a zis că și-a uitat speech-ul acasă, deci e speechless. Funny nevasta-sa, alături de el, pe scenă: pune-ți ochelarii!

Fuck, fucking, shit și, cireașa de pe tort, cunt. OK, înțeleg că Globurile sunt o versiune mai relaxată a Oscarurilor, se bea, se mai spun chestii fără perdea, dar chiar și-așa… ???People call me cunt????!

Nu în ultimul rând, nu pricep de ce lumea e surprinsă că Mozart In the Jungle a câștigat premiul la categoria TV Series/Best Musical or Comedy , la fel ca GG Bernal, interpretul dementului dirijor. Serialul e mai mult decât bestial, băiatul ăla joacă prea bine! Foarte bine că au câștigat! Yay!

Nici nu mai postez lista câștigătorilor. De-acum e peste tot. Și, cu câteva excepții, cum ziceam de la început, anul ăsta nu prea am avut din ce să-mi aleg favoriți. Mai vedem la Oscaruri.

Share: