Klaus Iohannis se bucură, de-aseară, de efectele declarației pe care a făcut-o cu privire la niște ???banale chestiuni administrative???, așa cum extrem de neinspirat a înțeles să catalogheze acțiunile ANAF pentru recuperarea prejudiciului în dosarul Voiculescu.

De-aseară, aproximativ 11.000 de susținători și-au retras susținerea prin Unlike iar câteva mii și-au rupt din timp cât să scrie un comentariu prin care și-au exprimat dezamăgirea.

Peste zece mii de fani pierduți față de 1,7 milioane, câți are acum pagina președintelui, nu e un procent prea mare, dar scăderea asta vertiginoasă, reacția și comentariile lor (diferite, ca ton, de reacția și comentariile la (Legea) Dragnea) sunt, fără discuție, un indicator clar al ???simpatiei??? pe care și-a atras-o Iohannis.

Sursa Sursa

Și nu pe nedrept! Cu siguranță cei care l-au votat, chiar și numai ca alternativă la Ponta, au sperat că neamțul o să fie diferit, și, într-un fel, chiar a fost. Până aseară, când smetia publică dată unei autorități a statului și propunerea de negociere a felului în care este aplicată o lege/decizie a tribunalului, în așa fel încât soluția să fie convenabilă unei companii private, au semănat foarte tare cu ceva ce ar fi zis chiar Ponta!

Firește că sunt dezamăgită, la fel ca mulți, și mă simt păcălită. Dar nu-mi voi retrage Like-ul de pe pagina lui KWI, pentru că nu asta mi se pare o replică pe măsură. Cred că echivalentul declarației de aseară e tocmai să-l lasăm pe președinte să creadă că se bucură în continuare de respectul și aprecierea celor care l-au susținut până acum, că poate conta pe votul nostru. Așa cum am sperat și noi că putem conta pe echidistanța și promisiunile sale.

Prin urmare, eu o să las Like-ul ăla la locului lui ca să se bucure președintele tot așa cum m-am bucurat și eu de promisiunile lui, tocmai pentru ca să fie numărat și indexat ca un vot sigur. Dar ștampila, adică ceea ce contează, de fapt, îi va fi ???neplăcută și inutilă???.

Share: