Muzica pe vinil e mai mișto. Zgomotul ala specific de redare are farmecul lui incontestabil. La fel, scoaterea discului din carton, apoi din plastic, neapărat fără să atingi altceva în afara de muchie, asezarea pe platan, potrivitul acului, tstststs, și, în fine, muzica, așa, ca o răsplată.

Plus că muzica din vremea vinilului e nemuritoare. Și muzică. Și vremurile nebune!
Exact despre vremurile nebune și despre industria muzicii din vremea vinilului povestește noul serial care începe în acestă seară la HBO, și poate că ar fi suficient să spun că, printre producători se află Martin Scorsese (care regizează și primul episod) și Mick Jagger.

Oamenii ăștia știu cum a fost și nu se sfiesc să spună, cu detalii de toate culorile, în această nouă producție HBO. În plus, am văzut primul episod (are 100 de minute – un regal!) și știu despre ce vorbesc! Vinyl e foarte tare! Atmosfera e redată exact așa cum îmi imaginez că era, cu muzică din cea bună, pop, rock, rock’n’roll, punk sau blues, pe alese, cu pastile si prafuri și alcool și țigări și cumpărat locuri în Bilboard, cu petreceri deșănțate, coafuri funky, pantaloni evazați, favoriți absurd de lungi și stufoși, cămăși înflorate, lanțuri de aur, sex, glume delicioase și foaaaarte incorecte politic, niște discriminare rasială, concerte care dărâmă casa, la propriu, crimă și un ritm înnebunitor!

distibutie
Cu câteva excepții – notabile – distribuția n-o să vă spună prea mare lucru, dar promit că o să vă convingă. La fel sau poate în special coloana sonoră pe care se regăsește, cum altfel, muzica vremii.

Deci, un nou serial de urmărit. La mine a intrat direct în top 3, așa că îl recomand cu convingere. Lunea, de la ora 20, la HBO, iar primul episod poate fi urmărit gratuit și pe HBO Go!
Vă aștept cu păreri!

Share: