În ultimele luni, și mai ales de când am ???brățara nazistă??? (de-aia de fitness care se scandalizează dacă ai stat prea mult timp cuminte), merg mai mult pe jos. Îmi impun(e) să fac mișcare așa că din regina comodității am început să ajung din punctul A în punctul B prin oraș cu metroul, dacă e nevoie, sau pe jos, și mai puțin cu taxiul.

Totuși, în ultimele zile, astea ploioase, interacțiunea cu băieții în mașini galbene mi-a amintit de ce prefer formule alternative de transport. Și că UBER a făcut recent niște chestii cool, printre care și să-și micșoreze tarifele.

Îmi place marketingul lor, îmi plac ideile prin care se promovează și mi-a plăcut – mult – colaborarea lor cu SMURD prin care puteai comanda un curs rapid de prim ajutor (30 de minute), iar banii pentru cursă mergeau la Fundație. Dar cel mai mult îmi place că e civilizat și că nu risc reproșuri la finalul cursei. Îmi distrug irefutabil zen-ul genul ăla de remarce sau lipsa unui ???mulțumesc??? oricât de firav, măcar de complezență.

Prin urmare, acum, că e și mai ieftin, adică 1,45 de lei/km, ar fi o idee bună să încercați UBER dacă n-ați făcut-o deja. Au și câteva exemple de calcul la ei pe blog: Unirii-Victoriei: 9 lei, Dristor – Romană: 12 lei, Drumul Taberei – Universitate: 16 lei. Și, pe bune, în condițiile în care te poți deplasa civilizat cu prețul ăsta, mai merită să-ți iei mașina de-acasă pe post de umbrelă?!

(Da, azi a plouat. Și, da, n-a fost deloc funny prin oraș)

uber
Și, ca să vă convingeți, nu toți, doar unul dintre voi, am și un cod cu cinci călătorii în valoare de 25 de lei fiecare. Și, ca de obicei, la schimb vreau o poveste. Sau măcar un secret: locul vostru preferat din București și, desigur, de ce.
Eu, sincer, n-aș putea spune care e locul ăla, am mai multe. Câteva încă le țin doar pentru mine. Case, străduțe. Azi, cartierul Cotroceni, străzile cu nume de doctori de pe lângă parcul Râmniceanu. Parcă e alt veac, altă lumină.
Aveți vreme până vineri la prânz.

Share: