În timp ce-mi admiram ieri noii mei converși cu steluțe mi-a trecut prin minte ca o cometă (sic!) faptul că noi, tiff-arii cu badge (eu ne zic, generic, badger-i, desigur, dar nu cred că i-ar mai plăcea altcuiva!), exerimentăm festivalul un pic diferit față de public. Ne știm între noi, avem glume, amintiri comune, informații din și de culise, petreceri și-alte lucuri care îmbogățesc și ne completează experiența.
Prin urmare, pentru mine, deși sunt onorată și recunoscătoare în fiecare an pentru invitație și pentru că sunt aici, evenimentele speciale și toți oamenii ăștia minunat de creativi și de mișto la care am acces, sunt, cumva, o parte firească din experiența asta – uneori nici nu-mi mai dau seama ce norocoasă sunt!
Dar, pentru că în toate evenimentele care sunt dechise publicului pe mine mă încântă foarte tare curiozitatea și interesul său, mă bucur foarte tare că, de zece ani, există un partener la TIFF care se gândește în primul rând la public. Și, da, mă refer la MasterCard.

Ei sunt cei care oferă în fiecare an Premiul Publicului, în urma unui vot pe care fetele și băieții voluntari îl colectează după fiecare vizionare, și, dincolo de recunoașterea oficială a juriului sau a industriei, mi se pare minunat că TIFF are acest premiul al publicului, oferind miilor de spectatori o voce care validează filmele și, de ce nu, un feedback onest pentru producători, regizori, actori.

priceless

Tot ce e MasterCard la TIFF e gândit și făcut mai ales pentru spectatori. Au, pe pagina lor, un concurs prin case se pot câștiga zece perechi de conversi, ediție limitată, exact ca ai mei, cu steluțe și priceless pe ei. Și ținând cont că nu ai cum să-i cumperi, adică sunt chiar de neprețuit, iar mi se pare o activare foarte mișto, pentru că tenișii ăștia sunt the hit, toată lumea ar vrea o pereche!

Prin urmare, dacă mergeți zilele astea la film, vă sugerez să achitați contacless (tot MC a adus terminale speciale la fiecare casă, astfel că plata durează mult mai puțin dacă ai un asemenea card – pe încercate!) și intrați în tragerea la sorți pentru tenișii cei drăguți! Funcționează și pentru biletmaster.ro sau biletele cumpărate prin aplicația TIFF.
În plus, până ieri, că ieri a fost, la case existau niște lozuri răzuibile cu premii instant printre care și invitații duble la petrecerea MC din cadrul TIFF – v-am povestit cum am fericit eu pe cineva în felul ăsta!

Și, vorba aia de la teleshopping, Dar! Stai! Asta nu e tot!
În fiecare zi, MC oferă oricui dorește să asiste și să pună întrebări, discuția din Lounge, cea în care Mihnea Măruță are în fiecare zi un invitat special, parte din Festival, cu care discută câte și mai câte. Azi, de exemplu, e Cristi Puiu, și o să ajung și eu! Deci încă o oportunitate pentru public de a sta față în față cu regizori, actori, producători sau cu managementul TIFF (Tudor Giurgiu și Mihai Chirilov au trecut și ei prin lounge) și de a căpăta o perspectivă mai amplă asupra muncii lor.

MC la tiff

În fine, ieri a fost și petrecerea, a fost live pe FB, puteți să aruncați o privire, a fost toată lumea, iar surpriza serii a fost concertul Carla’s Dreams de toată seara, și mai apoi noaptea, la petrecerea HBO, care-cum se trezea, mai fredona ceva cu (h)eroina, hop-hop! Nebunie!

În fine, știu că mă repet, dar chiar și cu riscul ăsta, o s-o spun iar! Nu sunt suficienți bani de la stat pentru toate prioritățile în țara asta, înșeleg că medicamentul bate entertainmentul, dar zău că ne trebuie și ăla! Și o să susțin, și de-acum, companiile care se străduiesc să facă lucruri de genul ăsta, nu pentru a se vedea pe un afiș și pentru a face o diferența în experiența publicului. Pentru că mie mi se pare important.

Share: