Eu zic despre mine că-s un om destul de tolerant, și m-am mai și îmblânzit de-a lungul anilor. Mă rog, ca s-o zic pe aia dreaptă, am învățat să-mi pese mai puțin despre una și alta, să judec mai puțin pe unii și alții. Sau, naiba știe, să prioritizez nițel #firstworldsproblems. Am devenit, însă, din ce în ce mai puțin tolerantă cu ipocrizia. De la antifumat și parandărăturile industriei pharma, la CSR gone mad, și, în episodul de azi, Coaliția pentru familie.

Care, după ce se screme să schimbe definiția familiei după mintea lor îngustă, are acum o problemă și cu un film de animație, Beauty and the Beast, care are, da, asumat de Disney, o scenă întrucâtva gay-friendly.

Deci, scuzați, avem o problemă cu doi băieți care cântă și dansează, dar nu avem nici o problemă că Beauty e trimisă cu forța la Beast acasă de către comunitate și familie, cu Mitruț cel ucis în Stejarul din Borzești, Gândăcelul Elenei Farago, Zdreanță, cățelul cu trei picioare al lui Arghezi, ciobănașul ucis de confrații ciobănei în Miorița, Ana lui Manole zidită de vie, puiul ucis de Brătescu-Voinești, Fefeleaga vai de capul ei, Baltagul, capra care da foc lupului, lupul care manâncă bunicuțe, fete care n-au voie să pună mâna pe un fus că mor, da’ așteaptă toată viața prințul călare pe cal alb, mame vitrege care-ți dau mere și curele otrăvite și sigur mai sunt da’ nu-mi mai vin mie-n cap acuma!

Astea-s ok! E educație civică!
Deci cam câtă ipocrizie, hm?!

Și, FFS, coaliția inculților, Beauty and the Beast NU e scrisă de Frații Grimm!

Share: