Ce debut de primăvară calendaristică avem și noi azi, între speranța oferită de soare după viscol și gradele Celsius – multe, dar cu minus! N-am scos nici măcar nasul pe geam, mă bucur de lumină și mă consolez cu gândul că mai am încă treabă până pot să ies să-i dau mărțișorul mamei. Da, am zis bine ???mă consolez???, pentru că n-am, de fapt, nici cea mai mică poftă să ies!
Mă rog, la cum mă cunosc, o să urmesc cu greu și după aia n-o să mai am chef să mă întorc acasă fără să dau o tură prin parc măcar. V-am spus că femeile-s sucite!

Ieri la colțurile din jurul casei era liniște și pace în gheretele florăreselor și în afara lor, pentru prima dată de când pot să-mi amintesc. Asta nu înseamnă că azi e mai puțin martie. Și, pentru că am spus ce nu, v-am dat idei pentru voi, v-am spus ce-și doresc femeile, mă rog, cât am aflat și eu!, azi vă dau și cinci idei pentru doamnele și domnișoarele smart din viața voastră. Cele pe care nu le impresionezi cu ciocolată, floricele sau cu alte diminutive. Sorry. Suntem și d-astea!

Premisa e relativ simplă, așa cum ziceam ieri, până la urmă trebuie să-i arăți că ești atent și că-ți pasă. Sigur, schimbatul becului din sufragerie, corvoadă acceptată, principial, dar nedusă la capăt, e binevenit, dar nu e salutar în cazul ăsta. Mai bine te gândești un pic la ce (altceva) îi trebuie.

De pildă, prietena O. e tot timpul cu bateria pe terminate la telefon. Și, ca ea, suntem multe. Din boemie sau pentru că utilizăm telefonul ăla non-stop, aproape mereu avem o criză din asta, oricât de mare ar fi capacitatea bateriei. Prin urmare, ar da bine că ai observat asta, nu?, și i-ai alege tu frumos un acumulator extern. Să vezi dacă n-o să-ți răspundă mai repede la mesaje după asta. Măcar câteva zile…
Apropo, asta e și o idee bună de cadou corporate pentru doamnele și domnișoarele angajate. Poate fi chiar și personalizată.

Altă chestie: unora ne place iarna, altora nu, dar sigur-sigur nu prea ne place să ne ciufulim frumusețe de coafură și, din motivul ăsta, ne cam ???uităm??? căciula acasă. Nici mânuși nu prea avem tot timpul, că nu ne lasă să tastăm la telefonul smart. Poți să-i arăți că ai grija ei cu setul ăsta de căciulă cu handsfree încorporat și mânuși care o lasă să folosească telefonul, iar pe astea chiar s-ar putea să le poarte! Dacă te plimbi puțin prin categorie, o să găsești și alte accesorii similare, în caz că știi sigur că n-o să poarte căciulă, oricât de smart ar fi ea! Eu, una, am niște căști pitite în bentiță cu urechi gen Leia. Și o port.

Asta de urmează e o idee care mi-a venit după ce am văzut ieri în metrou o față care-și chinuia în mod evident cel puțin un  umăr, ăla pe care-și purta geanta cu 5479834686 de chestii plus un laptop – că se vedea. Ia-i o geantă de laptop. Și mai bine pentru spatele ei, ia-i un rucsac. Chiar dacă e genul mai fancy și crezi că nu l-ar purta. Așa mi-am zis și eu despre mine, iar acum, deși am cel puțin vreo trei duzini de poșete în debara, port în marea majoritate a zilelor doar rucsac. Ai de ales, în funcție de culori, mărimi, buget, de aici.

Apropo. Mama zicea că și-ar dori să mă vadă mai des. Stau la cinci minute de ai mei, dar uneori trece si-o săptămână fără să ne vedem. Vorbim, știm unii de alții, da’ nu mereu ajung să ne și vedem. Am comandat o ramă foto digitală în care o să încarc mutra proprie în diverse ipostaze și niște poze de familie, după ce le scanez. Și-așa nu cred că deschide vreodată albumele alea vechi! Pentru mame și bunici care, da, de cele mai multe ori și-ar dori să ne vadă mai des, mi se pare o idee bună de mărțișor ceva mai elaborat.

Suplimentar, avantaj la puncte, oricare din femeile importante din viața noastră sunt preocupate de îngrijirea lor. Au, cu siguranță, pe acasă, o placă, un uscător, un ceva din ăsta care le ajută, mai ales iarna, să-și disciplineze părul. Unele poate sunt o generație mai veche și ar merita un update, unele poate s-au stricat dar n-au apucat să fie înlocuite. Dacă (și numai dacă, altfel nu) știți genul ăsta de detalii din viața lor, și ar trebui să știți, uitați-vă și la categoria asta de îngrijire a părului. Pentru mamă sau bunică sigur nu dați greș cu așa ceva. Pentru partenera de viață, însă, asigurați-vă întâi că îi trebuie și abia apoi avântați-vă la cumpărat.

***
Cinci soluții rapide, că-s toate online, și safe cu care vă ???scoateți???, deși, promit, nu ăsta e sau ar trebui să fie sensul cadourilor pentru cei care contează din viața noastră.
Mai documentez niște idei și pentru 8 Martie. Păi nu v-ajut eu?! Ba ajut, cum să nu?!


Cadouri smart e o inițiativă teamcomm.ro & Flanco. Pentru că darurile ar trebui să fie ceva care contează, nu ceva care se bifează!

Share: