La începutul lunii octombrie, Declic și Accept au avut o campanie de boicotare a votului la referendum cu un clip făcut de Papaya – Copiii referendumului – cu trimiteri evidente și asumate la distopia Handmaid’s Tale. La momentul ăsta are peste 140.000 de vizualizări și vreo 2800 de comentarii de la tot felul de postaci care-l critică, dar asta e mai puțin relevant.
Acesta e spotul cu pricina:

După cum știți, referendumul a picat. Dar treaba nu s-a terminat acolo, nu, pentru că Robert Tiderle, șeful de la Papaya, s-a trezit chemat să dea cu subsemnatul la poliție după ce 15 parlamentari (13 deputați – 10 PNL, 1 PSD, 1 minorități si doi senatori PSD) au făcut un soi de plângere la Protecția Copilului, plângere care, ulterior, a ajuns și la poliție.

Vlad Petreanu a fost primul care a făcut publică informația referitoare la numele celor 15 care au semnat adresa către Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție. Oana Dobre a share-uit postarea pe FB și, în comentarii, unul dintre parlamentarii semnatari, deputatul Pavel Popescu, a negat, negru pe alb, că ar fi semnat așa ceva:


Eu am învățat cu documentarea după atâția ani de presă și PR, nu pot altfel, așa că m-am dus direct la caseta deputatului și m-am uitat la semnăturile lui de pe inițierea proiectelor legislative – are 61 de proiecte susținute. M-am uitat pe toate și semnătura lui de pe întrebarea pentru DNPCA nu mi s-a părut falsificată. Nu asta, cel puțin, că sunt două semnături ale lui care mi se par lipsite de un semn grafic pe care celelalte semnături îl au, și cred că nu-s făcute de el. Dar asta părea foarte a lui și, după câtă grafologie mai țin minte de când am studiat treaba asta, am fost convinsă că minte și că, de fapt, a semnat.

La vreo două ceasuri după postarea Oanei și după ce a negat vehement că a semnat răvașul către DNPCA, deputatul Popescu are o revenire de memorie și admite că, de fapt, a semnat! Doar că, ce să vezi, n-a știu ce semnează. Că a venit un coleg, că i-a spus că e vorba de altceva, a semnat pe hol, pe încredere, fără să citească ce semnează, ca primarul.


Eu știu că tot ce înseamnă activitate parlamentară cu număr de înregistrare apare la caseta parlamentarilor. Întrebarea a fost scrisă pe hârtie cu antet de la Grupul parlamentar PNL, dar nu se regăsește printre întrebările lor. De altfel, într-o declarație pentru hotnews.ro, Raluca Turcan spune că e o greșeală și nu e o inițiativă a PNL ci a…. stați jos, da? Grupului Ecumenic de Rugăciune din Parlament!

Totuși, ca să revenim la domnul Popescu, membru, apropo, al Grupului Ecumenic de Rugaciune din Parlament (cf EvZ), întrebarea pentru DNPCA se regăsește în chiar lista domniei sale de întrebări și interpelări adresate Guvernului, la poziția 254, și cel mai probabil e acolo de când a fost înregistrată, la trei zile după referendum, pe 10 octombrie.

Înțeleg că ești deputat și ocupat și tot, dar nu poți să-mi spui că n-ai știut ce semnezi sau că în numele tău s-a semnat o adresă care apare de-o lună în propria ta fișă de parlamentar! E ca și cum aș pretinde eu că n-am semnat un articol care apare la mine pe blog ori pe FB sau chiar mai nasol de-atât, că eu nu-mi scriu articolele cu pixul pe hârtie, așa cum a semnat adresa aia naivul și neștiutorul domn Pavel Popescu de la PNL (foto ↓).

Serios acuma, voi vă dați seama ce vraiște e în Parlamentul ăla dacă asta cu semnatul e o ???cutumă???, cum zice domnul deputat?! La câți bani au și ce beneficii-și votează ai spune că măcar citesc hârtiile alea pe care le susțin semnând și care, multe dintre ele, ne pot schimba nouă trăitul.

PS Coleg de semnătură pe ???mizerie???, deputatul PNL Andrei Daniel Gheorghe, are aceste două (1, 2) adrese către ministrul interimar al educației prin care pretinde că materia ???egalitate și nediscriminare??? care ar urma să intre în planul de învățământ reprezintă propagandă LGBT și că problemele ideologiei de gen sunt niște inepții.
Da’ mai distrați-vă și voi, că mie-mi ajunge atâta PNL pe ziua de azi!

Foto PP: CDEP

Share: