Iată un moment în care chiar și Grinchul meu interior nu-și poate stăpâni entuziasmul pentru sărbătorile care vin: lansarea reclamei de Crăciun de la John Lewis.
În fiecare an, bunii oameni de la John Lewis, anul ăsta în parteneriat cu Waitrose, lansează o reclamă care, de obicei, stoarce măcar un zâmbet cât magazinele lor, dacă nu chiar și niște lacrimi.
Ia să vedeți:


Anul aceasta personajul principal este Edgar, un dragonel (da, am folosit diminutiv, asta e!) foarte prietenos dar care, vai!, scuipa foc din entuziasm, fără să vrea, la patinoar, pe omul de zăpada, ba chiar și pe bradul de Crăciun din centrul satului. În cele din urmă, Ava, prietena lui, găsește o soluție și pentru focul lui Edgar și gata!, poate să vină Crăciunul.

Reclama a fost filmată vreme de două săptămâni la Budapesta cu vreo sută de persoane pentru figurație, iar muzica este  Can’t Fight This Feeling de la REO Speedwagon în interpretarea solistului de la Bastille, Dan Smith.

Sigur că există produse cu Edgar la magazin, iar John Lewis are parteneriat și în acest an cu Fareshare, cel mai mare ONG din UK când vine vorba de redistribuit mâncare către cei mai puțin dăruiți, și nu vor fi doar niște pachete ci adevărate cine festive, și nu vor fi doar niște donații, ci aproximativ 80.000 de angajați JLP se vor alătura acestei inițiative pentru a ajuta.

În final, ce mi-a plăcut, poate cel mai mult, la reclamă este faptul că oamenii nu se supără pe Edgar. Il accepta așa cum e, știu că e bine intenționat și (prea) entuziast, dar e Edgarul lor și aia e, ce să facă? Sting incendiul, se bosumfla nițel, poate le e și un pic teamă, dar îl accepta așa cum e.

Mie, una, ăsta mi s-a părut cel mai frumos mesaj.



Share: