Azi, pe lângă coronavirus, am mai avut un subiect de dezbateri, și anume recenta sucire nicușordănească spre PNL. Am zis, și nu mă răzgândesc, că mai degrabă l-aș vota pe ursul de la Zoo Băneasa în aceste condiții decât pe noul candidat PNL la PMB.
Fără să mă refer la ursul de la Zoo Băneasa, că nici nu-l cunosc personal, n-am mai fost la Zoo de vreo 15 ani, ci la un urs liber din pădure, am adunat mai jos zece motive pentru această opțiune.

1. Ursul e simpatic.
Da, sunt de acord, e o chestiune total subiectivă, dar mie îmi plac urșii, mereu mi-au plăcut, și chiar nu știu cum ar putea fi combătută această afirmație.

2. Ursul are popularitate.
Există bancuri cu urși și, cumva, ursul e mereu de treabă în povestea asta, așa, sfătos și bonom, are o imagine foarte bună.


3. Ursul respectă natura.
Trăim clipe de fierbințeală planetară, se topesc ghețarii și eu am apucat să-mi port ghetele alea de super iarnă doar o singură dată sezonul ăsta, că nu a fost cazul de mai mult. Bucureștiul are nevoie de mai multe spații verzi, are nevoie de măsuri antipoluare, prin urmare are nevoie de cineva care să înțeleagă natura și cum se poate armoniza treaba asta cu nevoile oamenilor care locuiesc într-un oraș. Cine ar fi mai potrivit decât un urs?

4. Ursul e specialist în managementul deșeurilor
În toate situațiile în care ursul a venit spre zone populate de oameni, el s-a ocupat îndeobște de zona pubelelor. A colectat selectiv, a refolosit o mulțime de deșeuri alimentare pe care le-a și mâncat, și a făcut toate astea mai ales noaptea, pe întuneric, să nu tulbure traficul din localitățile respective.

5. Ursul nu a votat la Referendumul pentru familie.
El nu crede în definiții riguroase, formale și încorsetate ale familiei.
 
6. Ursul are experiență cu vulpile
Sigur că acea experiență nu a fost una dintre cele mai fericite pentru urs, nimeni nu poate să nege asta. Totuși, faptul că a avut această experiență îl face experimentat, știe unde trebuie să pună botul și unde nu, știe că vulpea nu e de încredere, și, oricum, datorită acestei experiențe s-a dus la masteratul de prins pește și acuma îl înhață ca la autoservire la IKEA, direct din apă!



7. Ursul e iubit.
Există deja nenumărate filme, spoturi, imagini, mascote cu și despre urși. Copiii, dar și mulți adulți, adoră replicile de pluș ale ursului. Nu e ca și cum nu are o imagine familiară și îndrăgită. Practic, peste tot pe unde te uiti, este deja o prezență ursează, trebuie doar adăugat îndemnul ???Votați!„


8. Ursul se pricepe la educație
Toți copiii ursului sunt cuminți și ascultă de mama lor, învață toate lecțiile și fac exerciții fizice, nu cer toată ziua bani de mall. La fel ca ursul, copiii de urs iubesc și respectă natura.


9. Ursul e civilizat
El nu se bagă în seamă cu tine dacă nu-i dai bună ziua, dacă nu te duci la el acasă. Cel mult se apropie să te salute dacă faci un grătar în pădure și, eventual, îți reamintește că n-ai mai făcut sport de ceva vreme iar sprintul tău nu mai e ca în tinerețe.

10. Ursul are demnitate și nu ține cu dinții să capete vreo funcție.  El e bun și demn și cumsecade și preocupat de natură chiar și dacă e doar un simplu cetățean.


Votați ursul!   

Share: