Da, ştiu, asta e o întrebare retorică! Cine nu vrea să scape de aspectul neplăcut de coajă de portocală şi, dacă s-ar putea, ca prin minune, cu bagheta magică sau cu inelul Arabellei – mai ţineţi minte?!
Ei bine, am veşti pentru voi! NU SE POATE ca prin minune!
Din păcate, celulita apare uşor, chiar şi la persoanele care nu sunt supraponderale, şi nu pleacă aşa, doar pentru că o rogi frumos şi nici măcar dacă o ameninţi. Nu merge nici cu hipnoză, serios că nu! De fapt, singurele variante prin care poţi scăpa de celulită fără să dai faliment cu împachetări şi electrostimulări, e să munceşti. Tu cu tine! Să-ţi faci timp să mănânci sănătos, să te stresezi mai puţin, să faci mişcare… Dar nu vă spun nimic nou, nu-i aşa?
Ba da, vă spun! Nivea a lansat recent o aplicaţie menită să-i ajute pe cei (da, şi bărbaţii fac celulită!) decişi să scăpe de inesteticul duşman şi le propune… 3M: mişcare, mese, masaj, adică exact combinatia care ajută la reducerea celulitei.
Da, ok, 3M, asta ştim şi noi, ce mare lucru?! Ei, e mai mult decât atât. Aplicaţia vă ghidează şi alege cele mai potrivite sfaturi pentru voi şi stilul vostru de viaţă şi, ce e mai mişto, vă încurajează! De fapt, nu ştiu de ce zic “vă”, că şi eu m-am plimbat pe-acolo! :) Deci NE încurajează cu câte un SuperLike la fiecare acţiune concretă întreprinsă pentru a scăpa de urâcioasa pacoste.
Şi nu e numai asta! Există câteva mesaje de incurajare pentru prietenele tale care se antrenează pentru sezonul estival, foarte simpatice, pe care le poţi trimite, şi mai există şi premii! Zece biciclete cochete, 300 mingi de fitness, 150 de farfurii porţionate pentru dietă şi 100 de seturi de Nivea Q10 compuse din gel şi cremă anticelulitică. Eu zic să vă faceţi şi voi cont şi să încercaţi să le urmaţi sfaturile, că acuş’ se termină cu ploile şi aversele şi vine vremea costumelor de baie!
Şi, pentru a vă încuraja să încercaţi, am pentru voi un set din aceste produse. Fiindcă al treilea M vine de la masaj şi, dacă tot facem masaj, măcar să ajutăm pielea cu ceva care îi este propriu, respectiv coenzima Q10: produsul intră uşurel în piele şi merge unde are el treabă, netezindu-şi calea. Ca să intraţi în posesia acestui set, aş vrea să-mi spuneţi cum vă automotivaţi să nu călcaţi strâmb atunci când vine vorba de diete. Adică ţii dietă, da? Ei, cum faci să rezişti când te întâlneşti cu prăjitura vieţii tale?! Ce faci? Ai o poza cu celulita proprie şi personală în portofel?! (Bună idee, asta, nu?)
Deci hai cu ponturile la rezistenţă şi al vostru-i setul Nivea Q10 anticelulită! Şi nu uitaţi: meritaţi un SuperLike!
Update: cele două produse – cremă şi gel – merg la Alina. Aştept poveşti despre această experienţă! :)
Acesta este un guest post scris de Andreea Burlacu – ea a reuşit să ajungă la conferinţă, spre deosebire de mine, şi îi rămân datoare pentru text! Poftim, am spus-o cu martori, Burlaco! Acum luaţi de citiţi ce povesteşte Andreea de CSR şi alte lecţii.
Dupa o zi complexa in care s-a discutat despre reducerea impactului asupra mediului, a sosit momentul dezbaterii subiectului dezvoltarii comunitatilor locale.
Mona Nicolici (Petrom, Community Relations & Social Affairs Manager) a deschis primul panel cu o lectie invatata in cadrul indelungatei sale activitati in CSR: sustenabilitatea nu poate fi obtinuta decat prin crearea de valoare comuna, iar inovatia si cresterea sanatoasa a unui business trebuie sa tina cont de comunitatea in care activeaza. (Business growth innovation + community development = shared value )
Petrom crede în dezvoltare sustenabilă, din comunitate pentru comunitate
Reteta pe care cei de la Petrom o folosesc in cadrul proiectelor de CSR e reprezentata de cei 3O: obiective, obstacole si oportunitati, iar in ceea ce priveste obiectivele, Mona Nicolici a declarat: “investind in abilitatile oamenilor din comunitati si in oportunitatile existente in locurile in care activam pentru a investi in viitorul Romaniei, astfel incat comunitatile sa se autosustina si dezvolte. Cum putem ajuta comunitatile fara sa uitam de obiectivele de business: crearea unui spatiu de valori comune, idei care sa genereze castiguri de ambele parti???
Obstacolele cele mai des intalnite sunt diferentele psihologice si cele demografice dintre comunitati. Astfel, s-au creat zece “action teams” cu oameni care cunosc problemele comunitatii, inteleg dificultatile cu care se confrunta acestea si pot gasi solutii viabile.
foto: Revista BIZ
Explicand modul in care Petrom s-a implicat in comunitatile in care activeaza, Mona Nicolici subliniaza importanta de a avea oameni in acele comunitati, pentru ca “nu ai cum sa intelegi o comunitate stand acasa, la televizor???
Directiile pe care se concentrează cei de la Petrom sunt: cultivarea unui comportament de business responsabil, adica educarea angajatilor cu privire la sustenabilitate, cartografierea impactului business-ului asupra comunitatii, a problemelor socio-economice din comunitati, identificarea nevoilor si a urmatorilor pasi de urmat.
Noile directii de urmat sunt: gasirea unor noi surse de venituri pentru comunitati: dezvoltarea antreprenoriatului social, parteneriat cu FDSC granturi ONG-urilor locale, incubator de afaceri, cresterea nivelului de educatie prin Scoala lui Andrei: cresterea resurselor educationale, continuarea dezvoltarii sistemului de telemedicina, continuarea crearii si dezvoltarii grupurilor de initiativa.
O alta strategie demna de studiat este cea pe care o adopta GSK in Romania. GSK a identificat cele mai mari nevoi, apoi a stabilit trei piloni principali: sanatatea pentru toti, comportamentul etic, oamenii si comunitatile.
Andreia Cucu (GlaxoSmithKline, Central Europe Communications Lead, PR & Communication Manager GSK Romania) a anuntat ca anul acesta, GSK Romania va lansa primul raport de CSR pentru activitatile de la noi din tara, un raport demn de urmarit si studiat pentru toti cei interesati de domeniul CSR-ului.
Semne de întrebare de la conferinţă, gânduri şi concluzii
Nu in ultimul rand, debaterea a ridicat niste semne de intrebare foarte interesante, intrebari pe care vi le expun pentru o meditatie adanca acasa: (plus cateva ganduri personale)
1) Sunt multi care spun ca filantropia corporativa este fie o incercare de distragere a atentiei de la probleme reale, fie doar o miscare de PR. Ar trebui sa le mai cerem companiilor sa ajute?
Companiile sunt parte a comunitatilor, consuma si aduc anumite prejudicii, fapt pentru care sunt datoare sa contribuie. E normal ca ele sa participe la dezvoltarea durabila a societatii. Intr-adevar trebuie sa fim atenti la modul in care acestea aleg sa faca CSR, insa daca impactul lor asupra dezvoltarii comunitatii este considerabil, conteaza mai putin intentiile PR-istice.
2) De unde stim daca actele de generozitate (in interiorul sau exteriorul companiei) sunt “sincere”? Conteaza?
Toti actorii actioneaza conform unui plan in vederea atingerii unui scop. Atat timp cat efectul implicarii conteaza in societate, investitiile pe care o companie le aduce in comunitate sunt mari, consider ca “sinceritatea” este un element mai putin important.
3)Sunt importante rapoartele de CSR? Le citeste cineva? Daca se poate si fara, n-ar fi mai inteligent pentru companii sa nu le faca?
Sunt importante atat timp cat sunt sincere si ofera date la ca realtfel nu putem avea acces. Sunt cu siguranta citite de cei interesati de domeniu ce activeaza si isi doresc sa-si extinda aria de cunostinte.
4) Au curajul companiile sa raspunda la preocuparile majore ale stakeholderilor? Avem exemple cu adevarat inspirationale?
5) Cum convingem un director financiar, un CEO sau un actionar interesat doar de profit ca transparenta este buna? Cum ramane cu problema competitiei si cu riscurile de imagine? Nu e mai profitabil sa nu fii tu cel transparent?
Ei, poate aveţi şi voi nişte răspunsui, hm?
Publicate recent
Categories
- Barbatii. Ghid de buzunar
- Cântece şi încântări
- Carte
- concurs
- De suflet
- De-ale fetelor
- Dileme
- Din casă
- dinRomania
- domnul Sony & Maxine Jazz
- evenimente
- Filme
- FITS
- Foto
- ganduri printre randuri
- Interviuri
- Necategorizate
- Obiceiuri sănătoase
- Online stuff
- PR sau piar
- ţara mea de d'oh!
- Teatru
- texte de tot râsu'