Adrian Năstase a fost condamnat astăzi la doi ani de închisoare cu executare,decizia fiind definitivă şi irevocabilă. Bucurie mare, până la urmă este primul om politic important din România condamnat la închisoare şi, din pricina aroganţei, de multe ori luată peste picior, unul care nu prea era simpatizat.

Sigur că presa internaţională a preluat şi o să tot preia şi comenteze ştirea asta, a doua ştirea rea despre politicienii români într-o perioadă foarte scurtă, lucru care, sunt sigură, nu ne face bine, în ciuda faptului că să condamni PSD-ist când PSD-ul e la putere ar putea demonstra că justiţia îşi face treaba în România.

Eu sunt mai circumspectă şi, deşi salut decizia ÎCCJ, nu pot să nu mă întreb dacă această condamnare este suficientă pentru a-i speria pe toţi ceilalţi aparţinători ai clasei politice, nu pot să nu mă întreb de ce a trebuit să dureze şapte sau opt ani până când această condamnare să fie definitivă, irevocabilă şi, de mâine, executată.

Deci, da. E bine. Dar nu ştiu dacă e un semn de îndreptare a situaţiei şi nici dacă e un semnal suficient. Dar e bine.

PS în 2004, pe când eram bugetară într-o agenţie guvernamentală, am organizat un eveniment la care urma să asiste şi premierul. Ni s-a spus că atunci când intră Năstase e musai să se audă asta:

Sper să i-o pună şi la închisoare.

Share: