Probabil ştirea zilei ar trebui să fie condamnarea la închisoare cu executare a lui Dan Voiculescu şi a altui profesor faimos, Dr. Mencinicopschi, dar nu e, că sentinţa poate fi – şi o să fie! – atacată. În caz că nu ştiţi, dosarul a fost deschis pentru privatizarea frauduloasă a Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA), iar prejudiciul se ridică decât la vreo şaij dă milioane! Dă euro!

Bani de la stat, adică de la mine, de la tine, ăia care facem cea mai păguboasă afacere cu statul român: plătim taxe şi în schimb primim… patru litere. Din partea mea, n-au decât să putrezească în puşcărie, toţi ăia 13 care sunt acuzaţi în dosarul ăsta, şi toţi ceilalţi despre care justiţia, mai mult şchioapă decât oarbă, cum e la noi, îi condamnă!

Dar, cum ziceam, nu asta e ştirea zilei, e alta.

Asta: Stareţul mânăstirii Cotmeana a fost fugărit, prin altar, de nişte credincioşi, nemulţumiţi de efectele rugăciunilor plătite.

manastirea cotmeana
Doi părinţi, zice ştirea, au plătit stareţului 2600 de lei pentru ca acesta să facă slujbe speciale, iar copilul pe care cei doi îl aşteptau să nu vină pe lume cu vreo malformaţie, mai ales că cei doi mai aveau o fiică, născută cu ceea ce popular se numeşte “buză de iepure”. Post ţinut de mamă, apoi slujbe şi acatiste, toate plătite, şi asigurări că bebeluşul de va naşte perfect sănătos. Din păcate, copilul s-a născut cu aceeaşi malformaţie congenitală ca sora lui.

La aşa întâmplare, credincioşii, împreună cu bebeluşul de doar două luni, cu o bunică şi un unchi, s-au dus să-l ia pe stareţ la omor. Că i-a păcălit, vezi bine! De credincioşi ce sunt, au intrat până în altar ca să-l rupă pe popă în bucăţi! S-a lăsat cu pumni, picioare, îngrijiri medicale, şi de-o parte şi de alta, că la bătaie săriră şi nişte călugări.

În fine, după tot scandalul, popa plânge şi se roagă la Dumnezeu să-i pedepsească pe nemernici pentru ce i-au făcut lui, apoi explică: Copilul a iesit asa pentru ca sunt nemernici, oameni de nimic. Adică fix ce nu e recomandat de Sus să nu faci!

Mie asta mi se pare ştirea zilei: oameni care sunt atât de ignoranţi încât merg să plătească bani – şi nu chiar puţini! – la popă, în loc să meargă la medic, şi popi care iau bani de la nişte amărâţi pe care, în loc să-i sfătuiască de bine, adică să meargă la medic, îi asigură că rugăciunile specializate le vor aduce un copil sănătos.

România, 2013.

Deci cum?!

Share: