În orice firmă cu minime pretenţii, cei care aplică pentru un post executiv sunt trecuţi şi prin ciur şi prin dârmon, cu teste de personalitate, de aptitudini, de engleză, computer şi ce s-o mai testa prin companii. La Guvernul României, însă, nu e cazul. Dincolo de ăia care au sau au avut dosare penale, dincolo de incompatibilităţi, mincinoşi şi plagiatori dovediţi, avem una bucată ministru care nu ştie nici gramatica de bază: Maria Grapini.

maria-grapini
Pe pagina ei de FB e plin de tot soiul de mostre în sensul ăsta:

“Oamenii au fost generosi si au donat s-au au licitat” sau “Vreau sa anunt ca ii voi sterge din lista sau ii voi bloca pe toti cei care injura ,foloseste un limbaj neadecvat unei discutii civilizate sau nu are curajul sa-si puna poza si datele de indentificare .”

Şi sunt multe asemenea exemple, suficiente cât să fie clar pentru oricine că ministra e certată cu gramatica limbii române şi cu ortografia.

Nu pot sa fiu de acord insa ,ca vom putea schimba omul prin hotarari de guvern ci prin educatie ,cultura ,asezarea corecta a scarii valorilor etc.Ca sa putem investi in educatie ,cultura avem nevoie de bani si de aceea avem nevoie de locuri de munca de economie sustenabila (…) – eu aş vrea să ştiu cum putem schimba omul ăsta din guvernul ăsta. Mă mulţumesc şi cu o HG, de data asta…

Nu de alta, dar e incorect faţă de toţi cei care termină acum generala sau  liceul şi sunt la fel de certaţi cu gramatica. Ei nu au cum să intre în Guvern: sunt prea mulţi!!!

Share: