February 5

Șpagă da, vină ba!

Toată țara a văzut înregistrarea cu învățătoarea șpăgară și cum aceasta îi certa pe părinți că au contribuit cu sume prea mici la “cadourile” destinate celor din școală. Excelând la capitolul tupeu, doamna învățătoare le vorbea părinților, cu o superioritate demnă de cauze mai bune, despre costurile unei școli de fițe, punând la colț pe părinții care își imaginau, săracii, că învățământul ar fi gratuit.
Ei bine, doamna învățătoare cu pricina se bucură, de azi, de blândețea legii, pentru că cei care s-au ocupat de cercetări, polițiștii de la Secția 6 București, au recomandat neînceperea urmăririi penale pentru că nu se conturează elementele constitutive de primire de foloase necuvenite. Practic, potrivit oamenilor legii, nu există probe.

.
| Dreamstime.com

Așa că, legal vorbind, doamna Blându e nevinovată ca un ghiocel în prag de primăvară, ba chiar s-ar putea îndrepta cu acțiuni civile împotriva celor despre care ar putea considera că au calomniat-o cu acuzații, iată, nefondate. Și, în plus, toți ceilalți profesori care solicită șpăgi sub diverse forme vor afla că nu li se întâmplă nimic. Nici măcar dacă sunt înregistrați în timp ce fac acest lucru.

Suntem, din nou, de toată jena!


Tags:
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 05/02/2014 by ruxandra in category "ţara mea de d'oh!

2 COMMENTS :

  1. By liliana on

    sincer, le dau dreptate poliţiştilor. am copilul în şcoală, a XII-a aşa că, să zicem că sunt în sistem. există o modă, copilul trebuie musai dus la o şcoală bună. nu contează cât e de departe şi că trebuie să trezeşti copilul cu noapte-n cap. nu … important e să fie de … fiţe. de parcă nu mai contează dorinţa copilului de a învăţa. nu. de obicei aceste şcoli sunt cu adevărat de fiţe şi-atât. deci, dacă îmi amintesc bine învăţătoarea asta le-a spus că fiind la o şcoală de fiţe au acceptat tot pachetul. unde-i problema? într-o ţară unde salariul minim este de 900 lei, cel mediu de 1500, să dai 250 de lei/părinte pentru cadouri şi să mai trebuiască mi se pare de cascadorii râsului. de ce au acceptat să dea 250 de lei? păi dacă au acceptat asta de ce să nu fie 500 sau mai mult? cred că acei copii veneau de la mama huciului ca să înveţe acolo, că de, aceea şcoală le băga înăţătura în cap aşa cum bei vitamine. să fim serioşi. acei părinţi au ceea ce au căutat.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *