Toată țara a văzut înregistrarea cu învățătoarea șpăgară și cum aceasta îi certa pe părinți că au contribuit cu sume prea mici la “cadourile” destinate celor din școală. Excelând la capitolul tupeu, doamna învățătoare le vorbea părinților, cu o superioritate demnă de cauze mai bune, despre costurile unei școli de fițe, punând la colț pe părinții care își imaginau, săracii, că învățământul ar fi gratuit.
Ei bine, doamna învățătoare cu pricina se bucură, de azi, de blândețea legii, pentru că cei care s-au ocupat de cercetări, polițiștii de la Secția 6 București, au recomandat neînceperea urmăririi penale pentru că nu se conturează elementele constitutive de primire de foloase necuvenite. Practic, potrivit oamenilor legii, nu există probe.

.

| Dreamstime.com

Așa că, legal vorbind, doamna Blându e nevinovată ca un ghiocel în prag de primăvară, ba chiar s-ar putea îndrepta cu acțiuni civile împotriva celor despre care ar putea considera că au calomniat-o cu acuzații, iată, nefondate. Și, în plus, toți ceilalți profesori care solicită șpăgi sub diverse forme vor afla că nu li se întâmplă nimic. Nici măcar dacă sunt înregistrați în timp ce fac acest lucru.

Suntem, din nou, de toată jena!

Share: