Firește că nu m-am dus la nici o plimbare azi. Nu mi se pare că libertatea presei ar fi amenințată zilele astea în vreun fel, nu mi se pare că a confiscat cineva postul tv pe care apare precizarea „post confiscat???. Dar m-am uitat, pentru că am fost curioasă să văd ce au de spus oamenii ăia care au ieșit la ???plimbare???, una care, desigur, nici nu a fost un protest organizat. Desigur.
Și-ar mai fi și amărâții care au tot așteptat – și încă așteaptă, probabil – mijloacele de transport comun de suprafață care n-au putut să mai circule pe lângă Cotroceni fiindcă, na, erau unii care, absolut întâmplător (adică nu organizat, aia zic), s-au trezit cu chef de plimbare prin zonă.

În fine, cât m-am uitat, asta au zis unii și alții dintre cei ieșiți la ???plimbare„ azi:

Antena 3 e Europa Liberă de dinainte.
Eu nu am putut sa dorm, de când am auzit ca se închide, am plâns, ma doare și capul.
De ce procurorii își bate joc de oameni?!
Băsescu e tătar!
Să stați unde aveți locația, să transmiteți știrile în toată lumea, că sunteți afiliați la CNN și posturile astea engleze și americane!
Ce face ministrul justiție, doarme la masa?
Cu Antena 3 nu e numai Dumnezeu, e și Alah!
Din studio: Mesajul principal e cel de susținere a libertății presei. Din stradă: Jos Băsescu și Ieși afară, javră ordinară!
Se mai strigă și: Voiculescu-n libertate! Voiculescu-n libertate!
Din studio: Important e că această plimbare se desfășoară în liniște. Din stradă se aud scanadări neinteligibile.

***

Majoritatea în vârstă, majoritatea păreau, după vorbă, după port, oameni fără foarte multă educație. Și îi înțeleg. N-o duc bine, la fel ca mulți români. Au prins suficient regim comunist și regretă siguranța zilei de mâine pe care o aveau atunci. Sunt obișnuiți să li se dea, sunt obișnuiți ca responsabilitatea lor s-o aibă statul, ăla care trebuie să aibă grijă de ei. Au nevoie să-și canalizeze frustrarea și mânia într-o direcție, au nevoie să li se ofere un vinovat, cineva pe care să dea vina pentru propriile neajunsuri, au nevoie să simtă că au o voce și ???supereroi??? care luptă pentru ei.

Iar oamenii de la TV (oameni importanți, prin urmare) le spun că ei contează, că lor le pasă de ei, să sunt o familie, cu toții. Și, firește, că din cauza lui Băsescu li se întâmplă tot răul din viața asta. Se apasă pe toate butoanele care îi fac pe oamenii ăștia să ignore orice urmă de logică, să nu audă decât ce pot înțelege și li se repetă, iar și iar, indiferent de valoarea de adevăr și, în fine, să iasă la plimbare pe caniculă ca să susțină neînchiderea unei televiziuni care nu oricum nu s-ar fi închis. Dar care, acum, iată, mai are niște material pentru ID-urile de stație!

walk

Păcat de postul ăsta, a avut buget și oameni să fie cel mai profi!

 

Share: